Vizita la un cabinet ORL previne afectiunile gatului, ale urechilor si ale nasului

Intr-un cabinet ORL se trateaza afectiuni ale nasului, ale gatului si ale urechilor. Aproape toata lumea stie asta, dar putini sunt cei care stiu ca ORL e prescurtarea de la Otorinolaringologia. Medicii specialisti ORL sunt cei care diagnosticheaza si trateaza afectiunile ORL la gatului, urechilor si nasului la copii si la adulti.

Sa vorbim fara probleme, sa auzim muzica si multitudinea de sunete care se produc in jurul nostru in fiecare moment si sa respiram fara dificultati sunt lucruri pe care le putem face fara probleme atunci cand suntem sanatosi. Ni se pare atat de firesc sa percepem lumea prin sunetele pe care le auzim, sa ne expimam prin cuvinte si sa respiram simtind multe mirosuri, incat nici nu constientizam cat suntem de norocosi ca simturile noastre functioneaza atat de bine.

Atunci cand apare disconfortul sau durerea la nivelul gatului, al urechilor sau al nasuluie foarte important sa mergem la un cabinet ORL pentru ca un medic sa descopere cauza suferintei si sa ne prescrie un tratament.

Te doare gatul sau esti ragusit de mai mult de trei saptamani? Mergi la un cabinet ORL!

Orice disconfort la nivelul gatului, al urechilor si al nasului ar trebui sa fie urmat de o vizita la un cabinet ORL. Un medic specialist poate sa descopere in urma consulatiei cauza durerii si sa stabileasca un tratament care sa grabeasca vindecarea.

E important sa mergi la un cabinet ORL si atunci cand ai o durere usoara, si atunci disconfortul este puternic. Unele efectiuni de la nivelul nasului, gatului si de le nivelul urechilor sunt intalnite frecvent. Insa si cele mai banale suferinte de la nivelul acestor organe se pot agrava daca nu sunt tratate la timp. Cu cat boala este descoperita mai din timp, cu atat e mai rapida vindecarea prin tratament si suferinta bolnavului e de durata mai scurta. Orice raguseala care nu trece in mai mult de trei saptamani poate fi semnul unei boli mai grave.

Ce afectiuni se trateaza frecvent intr-un cabinet ORL?

Nu toate bolile gatului, ale urechilor si ale nasului sunt grave. Unele dintre ele sunt destul de frecvente si pot fi considerate banale, dar asta nu le face mai usor de suportat de pacienti. Multi dintre pacientii care se prezinta la un cabinet ORL sufera de otita medie acuta, otodinie, sinuzita acuta, sinuzita cronica, rinita, rinodenoidita cronica sau hipertrofia amigdalelor si dop de cerumen sau dop de ceara in ureche.

Un lucru pe care putini oameni il stiu, dar pe care il poate confirma orice medic dintr-un cabinet ORL este ca ceara din ureche nu trebuie indepartata zilnic, pentru ca tine bacteriile si organismele periculoase la distanta. De asemenea, betisoarele de ureche nu ar trebui sa fie folosite niciodata, cel putin nu la curatarea urechii de ceara.

Medicii specialisti ORL ne recomanda ca dupa fiecare dus sau baie in piscina sa ne stergem urechile cu prosopul. Umiditatea la nivelul urechilor favorizeaza paratitia unor afectiuni la acest nivel. Dopul de ceara poate fi indepartat doar la un cabinet ORL, in nici un caz acasa, cu un obiect ascutit.