Usile si peretii antifoc scad riscul dezastrelor

usi-pereti-anitfoc

Repercusiunile dramatice ale unui incendiu pot fi serios diminuate daca la constructia unui obiectiv, fie ca este vorba de case de locuit, spatii de productie, de institutii sau orice fel de cladire, se iau in calcul toate modalitatile de lupta impotriva incendiilor: de la ignifugarea acoperisului, teraselor si a celorlalte parti din lemn sau alte materiale care sunt usor inflamabile, dotarea lor cu ecrane de fum, pana la usi si pereti antifoc, ceea ce le confera o anumita securitate la incendii.

Usile si peretii antifoc, o masura in plus pentru siguranta noastra

Indiferent ca este vorba de un spatiu locuibil, de incaperi tip birou, magazine, discoteci, cluburi, scoli, institutii sau spatii de productie si depozitare, usile si ferestrele antifoc ar trebuie sa faca parte din realitatea cotidiana. Asta pentru ca orice masura de paza impotriva incendiilor poate duce la diminuarea pierderilor materiale si la salavarea de vieti omenesti.

Sa nu uitam ca un incendiu se poate declansa oriunde, din te miri ce:  de la un chibrit, o lumanare sau o tigara aprinsa, pana la incendiul care poate izbucni dintr-o manevrare necorespunzatoare a surselor de foc, atunci cand se prepara hrana sau cand aceste surse sunt folosite cu scopul de a incalzi incaperi.

Un incendiu poate interveni si fara vina noastra. Tinand cont ca o scanteie dusa de vant poate aprinde multe case din imprejurimi, dar si fanete si hambare, este suficient ca un foc aprins de un vecin in curte sa afecteze si locuinta noastra.

De ce usi si pereti antifoc?

Raspunsul este simplu: pentru ca ne protejeaza de rezultatele devastatoare ale unui posbil incendiu. Apoi, ele pot avea un design care sa nu ne afecteze catusi de putin confortul si mediul nostru ambiental. Dimensiunile, marimile si finisajul pe care ni-l dorim locuintei noastre sau biroului in care ne desfasuram activitatea nu au de suferit.

In plus, acestea au avantajul de a prezenta si o izolatie fonica, deci ar fi un dublu castig: rezistenta la foc si asigurarea linisitii in interiorul caminului nostru.

Si, un avantaj usi si pereti antifoc de la Ignifugare.eu se refera la protectia impotriva coroziunii. In plus, usile sunt echipate si cu manere antipanica.

Usile si peretii antifoc, usor de montat

Pentru ca pot fi montate in timp scurt, se castiga timp si siguranta. Aceste componente de constructie nu-si pierd din valoarea estetica, tratamentul ignifug nediminuandu-le cu nimic din aspectul pe care il dorim. Culorile finisajelor sunt intr-o gama variata, astfel incat pot satisface exigentele oricui.

Instalarea lor se face de catre personal calificat si cu experienta, astfel incat sa nu existe riscul de a-si pierde functia principala, aceea de a ne apara de foc, printr-o montare neprofesionista.

Instalarea usilor si a peretilor antifoc nu diminueaza confortul pe care ni-l dorim, avand un aspect placut si multe variante de alegere.

Daca nu suntem siguri ce ni s-ar potrivi caminului nostru sau spatiului pe care vrem sa il dotam cu astfel de componente, firmele calificate in domeniu ne pot ajuta cu sfaturi utile in alegerea optima pe care vrem sa o facem.