Usi din sticla

usi din sticla

Usile din sticla au devenit un adevarat indice al arhitecturii si design-ului contemporan facandu-si din ce in ce mai des aparitia, nu numai in cladirile publice dar si in locuintele personale. Decizia de a achizitiona usi de sticla pentru locuinta dumneavoastra, trebuie sa vina insa, dupa ce ati luat in considerare anumiti factori. Iata toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va usura decizia.

Riscurile usilor de sticla

Desi o aditie frumoasa pentru locuinta dumneavoastra, ce va garanta lumina dar si eleganta de care aveti nevoie usile de sticla prezinta cateva pericole. Cele mai intalnite cazuri de accident sunt cele ce implica coliziunea unei persoanle cu usile de sticla, mai ales in cazul celor glisante, pentru ca acestea sunt compuse din panouri mari de sticla ce par a fi deschise daca luminozitatea este scazuta. Pentru a preveni aceste incidente, puteti oricand folosi stickere sau alte tipuri de atentionari vizuale, asezate chiar pe panoul de sticla. Este bine sa optati pentru usi de sticla securizata. Aceasta are calitatea de a se sparge in bucati mici si netaioase, la impact, dar, pe de alta parte are si o rezistenta mai mare.

Usile de sticla pe piata

Ce indici trebuie sa urmarim cand achizitionam o usa de sticla? In primul rand trebuie sa ne decidem de ce tip de usa avem nevoie. Pe piata vom intalni urmatoarele optiuni:

  1. Usi de sticla dublu batante. In general, din pricina posibilitatii de a fi deschisa in ambele sensuri, o usa dublu batanta, va fi intalnita cel mai des in cazul unde circulatia prin usa se petrece foarte des: birouri, firme, spatii publice si asa mai departe.
  2. Usi de sticla obisnuite, pe toc. Cel mai intalnit tip de usa, aceasta este perfecta pentru o locuinta in care este nevoie de mai multa luminozitate.
  3. Usile de sticla glisante ( pe sine). In general sunt folosite pentru accesul pe terase, ca o usa secundara, mai degraba decat usa principala  de la intrare. Desi adauga un plus de rafinament, pretul este mai ridicat decat cel al usilor cu balamale.

Usile de sticla si intimitatea

Exista conceptul popular cum ca o usa de sticla nu va poate oferi intimitatea necesara. Acest fapt este total eronat deoarece sticla usii poate fi tratata prin diverse metode pentru a permite luminii sa treaca dar nu si vederii. Cel mai intalnit procedeu de tratare a sticlei este sablarea deoarece, pe langa a opri vizibilitatea, se pot obtine diverse modele decorative ce vor da personalitate usii dumneavoastra.

Preturi

Piata este destul de indulgenta in ceea ce priveste usile de sticla. O usa de sticla clara, batanta, porneste de la 300 de RON, pretul variand in functie de dimensiunile necesare. Aceeasi usa dar pe toc, are un pret mai ridicat, dar doar cu 10-20 de lei, pretul ajungand astfel la 310-320 RON.

Usile cu sticla sablata vor porni de la 330 de RON si pot atinge preturi chiar de 500-700 de RON, in functie de atributele pentru care optati ( sablare cu model sau nu, tipul de balamale etc.).

Mai multe despre acest domeniu cititi pe www.herradesign.ro