Unde sunt intalnite hidroizolatii subsoluri

hidroizolatii

Procedura de hidroizolatii subsoluri este foarte des intalnita, atat la case cat si la cladiri cu etaje de tipul blocurilor. Aceste hidroizolatii subsoluri sunt foarte importante pentru evitarea unor incidente, precum infiltratii de apa din sol in interiorul incaperii, igrasie, sau chiar inundatii. Ele se pot executa in interiorul cladirii sau in exteriorul acesteia. Puteti folosi hidroizolatii subsoluri si pentru protejarea, de exemplu a pivnitelor si a beciurilor.

In cazul pivnitelor si al beciurilor trebuie sa se tina cont de fapul ca hidroizolatia se realizeaza de la bun inceput, de la constructia ei si nu dupa ce s-a facut umplutura de pamant.

Avantajele aduse de hidroizolatii subsoluri beneficiarilor:

 • Previn incidentele minore, igrasia, mucegaiul, care se formeaza pe peretii incaperii si chiar inundatiile.
 • Stratul de hidroizolatie aplicat in urma procesului are o rezistenta UV foarte buna atat timp cat culoarea acesteia este alba si nu verde, rosie sau albastra. In acest caz, razele UV afecteaza structura hidroizolatiei.
 • In cazul unor hidroizolatii subsoluri exterioare de culoare alba, acestea au capacitatea de a reflecta foarte bine lumina solara.
 • Este rezistenta la hidroliza (reactia de descompunere a unor substante in prezenta apei) si la microorganisme, prin urmare aceste hidroizolatii subsoluri se pot folosi si in locurile unde apa stagneaza, fara sa existe probleme ulterioare.
 • Este rezistenta din punct de vedere al factorilor chimici care pot coroda suprafata si este rezistenta la abraziune.
 • Elasticitatea este o alta proprietate importanta a hidroizolatiei si ea depinde foarte mult de materialele si procesul de realizare al sistemului de hidroizolatii subsoluri. Elasticitatea este importanta in cazul in care vor exista temperaturi extreme, pentru a permite hidroizolatiei sa se contracte cat si sa se dilate fara a crapa.
 • In cazul unor eventuale stricaciuni, aceasta se poate repara foarte usor si fara costuri prea mari.
 • Membrana hidroizolanta ce va acoperi peretii incaperii va fi continua, fara suprapuneri si rosturi.

Tipuri de hidroizolatii subsoluri:

Exista 5 tipuri principale de hidroizolatii subsoluri:

 • Primul tip este “Imbracarea/ Anveloparea”- acest tip de hidroizolatii subsol se poate defini prin aplicarea unei membrane pe suprafata exterioara a subsolului pentru a impiedica patrunderea apei.
 • “Sistemul de drenare al cavitatii” – Pe peretii subsolului si pe podele se va aplica o membrane cu crampoane, iar apa care va ajunge sa se infiltreze va putea fi eliminate cu ajutorul unei pompe.
 • “Membrana cristalina pe interior” – Aceasta hidroizolatie subsoluri se rezuma la aplicarea pe pardoseala si pe pereti a unei substante cu crestere cristalina. Ea impiedica umezeala sa patrunda prin pereti si sa se formeze mucegaiul si igrasia.
 • “Drenarea pe exterior a fundatiei” este folosita in mod special ca hidroizolatii subsol in zonele afectate de ploi grele si dese. Este un sistem care deviaza apa departe de peretele exterior al subsolului.
 • “Metoda de impermeabilizare in masa a betonului”. Aceasta metoda este cea mai noua si cea mai avantajoasa.

Mai multe detalii vezi pe site-ul nostru : www.milucon.ro