Cabana Cotul Ariesului

Cabana Cotul Ariesului
Ca orice lucru bine facut, si o vacanta trebuie planificata din timp. In acest scop incepi cu inceputul si anume, cautarea unei zone cat mai frumoasa, cat mai linistita, care-ti va permite relaxarea mult visata. Si ce poate fi mai frumos si mai rustic decat o vacanta intr-o zona pitoreasca cum sunt Muntii Apuseni?! Iar cazarea intr-o cabana, sigur ii va incanta si pe cei mici, dar si pe cei mari deopotriva. Pentru toate acestea, Cabana Cotul Ariesului va sta la dispozitie cu bratele deschise, cu mult drag si voie buna.


Localizare

Cabana Cotul Ariesului este situata in Comuna Vadul Motilor, judetul Alba. Locatia este superba deoarece se afla in mijlocul naturii, in Muntii Apuseni. Acestia sunt munti tineri si desi nu ating inaltimi foarte mari, te impresioneaza cu un relief bogat, cu multe pesteri, chei, defilee si paduri bogate.

Denumirea cabanei nu este intamplatoare, ci vine tocmai de la numele raului Aries, care curge prin apropiere. Ariesul izvoraste din Muntii Bihorului si se varsa in Mures. Toata zona pe care acesta o strabate poarta numele de Tara Motilor.
Tara Motilor mai are si o alta denumire, si anume, Tara de Piatra. Ea cuprinde mai multe judete laolalta si totodata o parte din aceasta frumoasa regiune este inclusa in Parcul National Apuseni. In Tara Motilor locuiesc motii, pe care istoricii straini ii considera descendenti ai celtilor. Insa motii se considera ei insisi daci. Motii traiesc in sate micute, situate la inaltime si se ocupa indeosebi cu mineritul si prelucrarea lemnului. Sunt oameni harnici, care te intampina cu un dulce grai romanesc.

In zilele noastre, motii au inceput sa se axeze si ei pe turism. Si pana la urma au dreptate, deoarece zona este superba si merita vizitata macar o data in viata.

Servicii

Cabana Cotul Ariesului iti pune la dispozitie camere cu mobilier din lemn, decorate cu bun gust, spatioase si aerisite. In total, exista 14 camere, care isi pot primi vizitatorii, dintre care 12 sunt prevazute cu cate 2 paturi, iar celelalte 2 camere au cate un pat matrimonial. Fiecare camera iti pune la dispozitie baie cu dus, televizor, acces la internet, telefon, si un mini-bar.

Cabana Cotul Ariesului are si propriul restaurant unde poti servi masa. Capacitatea maxima este de 40 de persoane. Mancarurile suntCabana Cotul Ariesului restaurant traditionale si sunt pregatite cu drag si multa pricepere. De asemenea, exista si o terasa unde se pot servi vara bauturi racoritoare. Pentru domni exista si un bar, care are personal calificat.

In cazul in care vizitatorii au venit in team-building, Cabana Valea Ariesului este dotata si cu o sala de conferinte, care are sistem audio-video.

Relaxare

Zona este perfecta pentru relaxare. Sa stai pur si simplu pe un balansoar sau sa cutreieri muntii, este optiunea ta. Se pot practica si sporturi in aer liber. Exista fileu pentru tenis sau badminton. Se poate practica si tenisul de masa. Pe langa raul Aries se pot face gratare delicioase.
Copiii au si ei amenajat un spatiu de joaca cu tot ce au nevoie pentru a se distra.
Daca esti iubitor de drumetii montane, exista numeroase trasee turistice, care-ti vor incanta privirea. Se poate vizita Ghetarul de la Scarisoara, Cheile Ordincusii, Poarta lui Ionele, Casa Memoriala Avram Iancu, Dealul cu Melci sau Cascada Pisoaia.
Chiar si iarna, aici este activitate intensa, deoarece se pot practica toate sporturile de iarna, gen sky, sanius, sau snowboard.

Cabana Cotul Ariesului te asteapta la orice ora din zi sau din noapte, cu bratele deschise.