Transportul aerian de marfuri

Transportul aerian de marfuri 1Atunci cand doresti sa transporti ceva, orice, fie ca este vorba despre o scrisoare,  mobila sau materiale periculoase, transportul aerian este cea mai sigura si cea mai rapida cale. In ultimii ani, transportul aerian a castigat intaietate in fata altor modalitati de transport al marfurilor. Astfel, au aparut fel si fel de linii aeriene care sunt specializate pe transportul marfurilor in tara si in strainatate. Beneficiile sunt numeroase, de la pretul redus al unui transport pana la confort, siguranta si cooperare intre companiile de zbor, ceea ce aduce numai avantaje atat expeditorilor cat si destinatarilor.

Transportul in general

Transportul se defineste ca fiind deplasarea dintr-un loc in altul a persoanelor, a bunurilor sau a informatiilor. Aceasta activitate a aparut o data cu omul, insa limitarile fizice ale acestuia au dus la descoperirea a numeroase mijloace de transport.

Putem clasifica transporturile astfel:

1. Transportul terestru:

            – Transportul rutier;

            – Transportul feroviar;

2. Transportul aerian;

3. Transportul naval.

Prin transport se usureaza accesul la diferite resurse naturale, acesta stimuland totodata si schimburile comerciale de marfuri.

Transportul dispune de trei ramuri: infrastructura, gestiunea si vehiculele. Infrastructura cuprinde tot ceea ce inseamna strazi, cai ferate sau culoare de zbor si terminale, vehiculele sunt de toate felurile fiind adecvate tipului de transport, iar gestiunea se ocupa de optimizarea sistemelor de transport.

Despre transportul aerian de marfuri

Transportul aerian este acea ramura a aviatiei, care se ocupa cu transportul de persoane sau de marfuri. Aceasta retea este alcatuita din cai siTransportul aerian de marfuri noduri. Lagatura dintre doua noduri se face cu ajutorul avioanelor sau elicopterelor.

Transportul de marfuri pe calea aerului este unul dintre cele mai cunoscute din lume si se pare ca zilnic, tone si tone de marfuri sunt duse la destinatie prin aceasta modalitate.

Prinicipalele atribute ale transportului aerian sunt:

–  Rapiditatea. Se refera la o viteza foarte mare care nu poate fi atinsa de nici un alt vehicul. Ea este caracteristica de baza a transportului aerian.

– Regularitatea. Transporturile se efectueaza dupa programe, tot timpul anului, ziua sau/si noaptea.

– Oportunitatea. Transportul aerian este cel mai modern mijloc de deplasare la ora actuala.

Inventarea avionului a revolutionat tot ceea ce inseamna transportul, astfel reducandu-se timpul de deplasare, care, in cazul unui transport naval peste oceane putea dura saptamani intregi, in trecut.

Companiile de transport aerian

Companiile de transport aerian sunt societati comerciale ce au capital de stat, privat sau mixt. Aceste companii detin un parc de avioane, proprii sau inchiriate si cu ajutorul acestora transporta marfuri sau persoane.

Transporturile aeriene se deruleaza contra cost si pot functiona dupa un orar prestabilit sau pot sa nu aiba nici un orar, transportul facandu-se in functie de dorinta clientului.

O companie care-ti pune la dispozitie serviciile sale din domeniul transporturilor aeriene este Wim Bosman, companie infiintata in anul 1992, in Ploiesti. Datorita experientei din domeniu, cat si rezistentei in timp pe piata romaneasca de profil, aceasta companie este una dintre cele mai cunoscute si mai profesioniste din tara. Multumirea clientilor este pe primul loc, astfel incat poti apela cu incredere la Wim Bosman.

Poti citi si despre imprimanta format wide.