Transport persoane Ilfov

transport persoane ilfov

In ceea ce priveste legislatia in vigoare privind transportul de persoane in Ilfov , Guvernul a prelungit valabilitatea licentelor de traseu precum si a programului pentru continuarea asigurarii serviciilor de transport persoane, in mod regulat intre Bucuresti si celelalte localitati din Ilfov, toate acestea fiind reglemantate printr-o Ordonanta de Urgenta.

Aceste licente erau atribuite iniţial pentru 3 ani si erau extinse ulterior, de catre transportatori in mod repetat in anii urmatori. După ce se obtinea prima prelungire , licenţele expirau , moment in care era necesara pregatirea documentelor pentru obtinerea urmatoarei perioade de prelungire a licentei, prin licitaţie.

Deţinătorii traseelor ce erau obţinute pentru 3 ani au ajuns, prin diverse modificări legislative, să beneficieze de dublarea perioadei, pana la 6 ani de operare , ani obtinuti dupa o singura licitaţie.

După ce a fost prelungita in mod repetat intre anii 2011 si 2013, de curand, termenul de valabilitate a acestor licente a fost extins de catre Executiv si tot printr-o Ordonanţă de urgenţă, pentru cativa ani in plus.

Mai tarziu, printr-o lege data in Parlament, termenul a fost din nou prelungit, ajungand sa fie valabil pana la 30 iunie 2014.

Guvernul nu a precizat prin legislatie care este perioada noii prelungiri, dar foarte probabil ea este din nou pentru 6 luni si o vom aflata după ce sunt publicate modiifcarile in Monitorul Oficial.

La începutul lunii martie, AMM, adica Asociația pentru Mobilitate Metropolitană trimite Guvernului dar si autoritatilor europene și a celor locale din zona București-Ilfov care administreaz transportul de persoane in Ilfov o solicitareprin care cere reevaluarea documentației in ceea ce priveste licitația de acordare a licențelor din zona traseului din Zona Metropolitană București.

In acelasi timp, organizatia FORT cere in data de 10 aprilie sa fie blocata atribuirea de către asociatia AMTB a traseelor dintre Bucureşti – Ilfov şi sa demita directorului, aratand printre altele că „la conducerea AMTB trebuie să fie numita in baza unui concurs o persoană cu competenţe reale, de o conduită morală şi profesională de execuţie”.

Tot organizatia FORT a dorit si in iulie 2012 ca forma finala privind proiectul de norme care reglementeaza condiţiile in care se fac serviciile de transport public de persoane cu mijloace de locomotie ca autobuzele din Zona Metropolitană Bucureşti, si a cerut sa fie demis directorului din acea perioada.

Toţi paşii parcursi pentru organizarea noii atribuiri a licentelor in Zona Metropolitană Bucureşti precum si  operaţiunea ce parea ca a intrat in linie dreapta la inceputul anului 2014, a fost dezbatuta pe larg in revistei Ziua Cargo cu numerele 59 din luna decembrie 2013, si in numarul 60 aparut in ianuarie 2014, numere care ce pot fi descărcate inclusiv de la secţiunea „Arhivă” a site-ului.

Despre serviciile de transport persoane din Ilfov puteti sa gasiti numeroase detalii si informatii pe site-ul firmelor de specialitate cum ar fi www.transport-personal.ro .

De aici puteti afla detalii privind transportul angajatilor, transportul elevilor in excursii, transportul copiilor in diverse alte scopuri, transportul pentru evenimente,transportul de persoane si nu in ultimul rand, transportul hotel-aeroport.