Transport agabaritic in conditii de siguranta cu Zoli Agabaritice

zoliIn situatiile in care avem de transportat marfuri grele si voluminoase nu avem altceva de facut decat sa apelam la o firma specializata in transportul agabaritic. Nu putem sa facem astfel de transporturi pe cont propriu, oricat de mult ne-am dori acest lucru. E nevoie de personal specializat si de vehicule si echipamente special concepute pentru a realiza astfel de transporturi. In plus, sunt necesare mai multe autorizatii de la autoritatile statului, asa ca lucrurile se complica destul de mult. Daca mai adaugam si faptul ca avem nevoie si de masini de insotire, conform legii, e clar: trebuie sa ne lasam pagubasi si sa renuntam la ideea de a transporta marfuri agabaritice fara ajutorul unor specialisti. E pur si simplu imposibil sa facem asta. Partea buna e ca putem apela oricand la o firma specializata care se poate ocupa de tot ce inseamna transport agabaritic. Toate procedurile si etapele care ni se par complicate si chiar sunt pentru cei care nu se ocupa de asta zi de zi fac parte din rutina pentru angajatii firmelor specializate. O astfel de firma este Zoli Agabaritice din Cluj. Cu o experienta de 15 ani in domeniu, firma Zoli Agabaritice a castigat de-a lungul timpului respectul si increderea clientilor.

Ce inseamna transport agabaritic?

Transportul agabaritic presupune transportul marfurilor, utilajelor si echipamentelor care depasesc dimensiunile normale pentru transportul rutier. Poate fi vorba de grinzi din beton care au pana la 30 de metri lungime, alte material de constructii, utilaje folosite in domeniul constructiilor (vole, excavatoare, buldozere, compresoare, stivuitoare, compactoare, vibrocompactoare) sau utilaje agricole (combine, pulverizatoare, tractoare, cultivatoare, semanatori, aparate de irigat, pluguri). Ca sa se incadreze la categoria transporturi agabaritice, marfurile trebuie sa aiba greutatea maxima de 45 de tone, lungimea maxima de 30 de metri si inaltimea de pana la 5 metri. Se pot transporta si marfurile care au peste 5 metri, dar transportul se face in acest caz in regim special.

Ce presupune transportul agabaritic?

Firma Zoli Agabaritice si poate ocupa de toate etapele unui transport de acest tip: alegerea celui mai potrivit traseu, obtinerea autorizatiilor de transport necesare in tara noastra si in alte tari din Europa, insotire pentru transport agabaritic cu personal autorizat de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR) si Autoritatea Rutiera Romana (ARR).

Inaintea realizarii oricarui transport se realizeaza un studiu de traseu. Nu toate traseele posibile sunt potrivite pentru transportul agabaritic. Specialistii firmei Zoli Agabaritice il aleg intotdeauna pe cel potrivit, care permite transportul marfurilor si al utilajelor in timpul stabilit initial, in conditii de siguranta si de respectare a bugetului disponibil. Trailerul nu se alege niciodata la intamplare. Se tine cont de punctul de incarcare si descarcare, punctele de sprijin, repartizarea greutatii pe axe, greutatea si dimensiunile marfurilor. Planificarea minutioasa a transportului face ca acesta sa se desfasoare in siguranta.

Toate autovehiculele folosite pentru transportul agabaritic de catre firma Zoli Agabaritice sunt dotate cu GPS. Clientii pot astfel sa stie in fiecare moment unde se afla autovehiculul care le transporta marfa si in cat timp va ajunge la destinatie.