Totul despre Web Design!

Best-Web-DesignWeb Design-ul presupune realizarea de site-uri web, de la momentul conceperii structurii si interfetei grafice si pana la finalizarea programarii si introducerea propriu-zisa a datelor care alcatuiesc continutul site-ului – imagini, text, fisiere si alte elemente. Preocuparea pentru aspectul grafic al site-urilor, devenite puternice instrumente comerciale si publicitare, justifica in intregime denumirea de “design web”, iar tehnologiile utilizate s-au diversificat si au devenit din ce in ce mai complexe. Web design-ul a fost definit fie ca activitatea de a programa functionalitatea unui site, fie ca dezvoltarea interfatei unui site in asa fel incat sa reflecte compania sau individul pe care il reprezinta. Un web designer trebuie sa inteleaga multe aspecte tehnice si artistice ale disciplinei de web design pentru ca site-ul sa reflecte dorintele si nevoile clientilor.

Standardele tehnice de astazi in multe cazuri, cer crearea de site-uri dinamice care folosesc baze de date, site-uri care trebuie sa fie versatile, eficiente si optimizate pentru motoarele de cautare. Un web designer combina mai multe seturi de cunostinte, precum cele tehnice, artistice si de business, pentru a crea website-uri eficiente. Acesta foloseste software profesionist combinat cu experienta necesara pentru a realiza elementele grafice si strategia de promovare pe care un website o va aplica si pe care clientii sai o vor cere. Web designer-ul trebuie sa identifice publicul tinta al site-ului, acei vizitatori carora trebuie sa li se adreseze, precum si structura informationala de pe site si cea a business-ului tau pentru a crea paginile web necesare atragerii vizitatorilor potriviti. O mare parte din procesul de web design este intelegerea eficienta a ceea ce trebuie construit. Dincolo de faza efectiva de creare a site-ului, cel mai important lucru pentru un designer, este de a cunoaste cat mai multe despre business-ul tau si de a inteleage cat mai bine care sunt obiectivele ce trebuie inglobate in website, totodata oferindu-ti un pret corect pentru serviciile prestate. Odata ce faza de informare este depasita, procesul de web design poate incepe.

Web design -ul este o componenta importanta din cadrul unui site. El detine detalii grafice, combinatii de imagine, fonturi, culori si linii. Cea mai mare parte creativa a unui site se afla in web design. Acesta trebuie sa se bazeze pe cerintele curente de uzabilitate, identitatea si branding-ul companiei. Un web design profesional si de calitate creeaza o logica vizuala si cauta un echilibru intre informatie si senzatiile vizuale. Fara un impact vizual asupra formelor, culorilor si contrastelor, web design-ul devine neinteresant si putin atragator pentru clienti. Un alt element important al web design-ului este aranjarea ordonata in pagina si oferirea de informatii concrete despre serviciile si produsele oferite pentru a fi mai accesibila. Alte aspecte importante intr-un web design sunt claritatea si alinierea in pagina. Realizarea unui web design reusit nu este atat de usoara, deoarece necesita bune cunostinte de design, dar si de usurinta folosirii panoului de administrare. Imaginea ta virtuala te ajuta nu numai sa atragi cat mai multi clienti, ci si sa garantezi fidelitatea lor. Intr-o lume a comunicatiei, cel mai eficient mod de a comunica mesajul companiei tale este printr-un site web.

Vezi firmele care realizeaza web design accesand categoria Comunicatii/IT din site-ul zoom-biz.ro!