Tool & IT Distribution – Hidrofor cu pompa centrifugala pentru utilizari variate!

Hidrofor-cu-pompa-centrifugala-8yJHSDaca locuiesti la curte sau in zone fara conectare la canalizare, este foarte important sa ai un hidrofor. Cu ajutorul lui vei alimenta casa cu apa curenta, pe care sa o folosesti atat la spalare si treburi casnice, cat si la gradinarit. Hidroforul este o sursa de alimentare cu apa pentru uzul casnic, activitatile gospodaresti zilnice si gradinarit, in special pentru case. Este silentios, economic si eficient. Hidroforul este ideal si ca sistem de alimentare cu apa a unei case si este rezistent la coroziune. Acelasi hidrofor este extrem de folositor si la sediul firmei sau a halei industriale pe care o detii.

In cazul in care doriti ca debitul maxim al apei din sistemele de alimentare cu apa sa fie mai mare, va recomandam achizitionarea unui hidrofor cu pompa centrifugala de la firma Tool & IT Distribution din Campina. Firma din judetul Prahova va pune la dispozitie hidrofoare cu vas de la 20 pana la 100 de litri in volum, sau chiar mai mari la cerere. Un astfel de hidrofor dispune de o pompa din inox, iar apa este pompata la presiunea dorita. Pompa din inox practic impiedica comunicarea dintre apa care este filtrata in interiorul hidroforului si mediul in care el se afla; apa nu intra in contact cu corpurile straine si impuritatile din mediul extern. Mecanismul de sustragere, de filtrare si de pompare a apei este unul simplu.

Hidrofoarele Tool & IT Distribution sunt alcatuite din doua componente care formeaza sistemul: pompa centrifuga orizontala sau verticala si vasul tampon. Materialele de constructie ale pompei sunt fonta sau inoxul, ambele cu o rezistenta mare la coroziune. Temperatura maxima a lichidului pompat poate atinge valori cuprinse intre -10°C si + 70°C. Motorul are o putere de 220 sau 380V, ce va permite sa realizati activitatile in conditii optime.

Cum functioneaza un hidrofor cu pompa centrifugala Tool & IT Distribution?

Iti poti da seama daca un hidrofor functioneaza corect dupa perioadele de pornire si oprire. Atunci cand pompa hidroforului porneste, ea trebuie sa functioneze indelung. Daca porneste pentru o perioada scurta, se opreste si porneste iar, de mai multe ori intr-un interval scurt, inseamna ca hidroforul are o defectiune. In aceasta situatie, perna de aer este responsabila pentru defectiunea aparatului. In vasul hidroforului se afla o “perna de aer”, care pierde din presiune si nu mai semnalizeaza corect pompa.

Pentru ca hidroforul sa functioneze corect, este necesara refacerea presiunii in perna de aer. Pentru asta trebuie sa scoti hidroforul din priza, sa inchizi robinetul de intrare, sa dai drumul la apa in casa si sa golesti instalatia, pana cand ceasul de presiune indica zero. De asemenea, trebuie sa inchizi circuitul de la pompa din casa. Cu o pompa de umflat roti, aduci presiunea la valoarea de 1.6 atmosfere, din lateralul vasului unde se afla un capacel cu un vintil. Bagi apoi hidroforul in priza, deschizi circuitele, iar hidroforul trebuie sa functioneze corect.

Marimea hidroforului se alege in functie de numarul de consumatori, frecventa consumului si numarul de bai. Pornirile hidroforului sunt mai rare atunci cand rezervorul este mai mare. Cand rezervorul este mic, hidroforul porneste la cel mai mic consum de apa. De obicei, hidroforul porneste atunci cand rezervorul este golit pe jumatate. Cu cat motorul pompei are putere mai mare, cu atat adancimea de aspiratie este mai mare. De asemenea, este indicat sa optezi pentru un hidrofor performant care detine un sistem integrat, pentru a se opri automat atunci cand este sesizata lipsa de apa.

Hidrofoarele cu pompa centrifugala Tool & IT Distribution sunt destinate:

– alimentarilor cu apa pentru case;

– alimentarilor cu apa pentru sedii de firma;

– alimentarilor cu apa pentru hale industriale mici si medii;

– alimentarilor cu apa pentru irigatii, gradini si livezi;

– alimentarilor cu apa pentru centre zootehnici mici si medii.

Tool & IT Distribution se ocupa in general cu importul si distributia de echipamente de pompare a apei, dar si de motoare, reductoare, mixere si statii de tratare/epurare a apei. Produsele sunt destinate unor aplicatii industriale diverse, precum alimentarea cu apa sau transferul de apa din industria alimentara, halele industriale, sistemele de irigatii, alimentarea cu apa potabila, industria chimica si altele.

Date de contact:

Campina, Strada B.P Hasdeu nr.19A

Telefon: 0244 331530 / 0728 843481

Articol oferit de zoom-biz.ro