Termohidroizolatii pentru o locuinta ideala

termohidroizolatii

Mi-am dorit ca atunci cand ma voi muta in casa mea cea noua sa pot sa ma bucur de temperatura ambianta, sa nu imi fie prea frig iarna sau prea cald vara. La fel, nici nu voiam sa imi intre apa, urasc umezeala peretilor cand e frig afara si nu e izolatia bine facuta. Pentru asta am rugat o prietena sa caute o firma de termohidroizolatii. O firma buna care sa ma ajute in sensul asta. Pana la urma, dupa ceva sapaturi, pentru ca trebuie sa fii atent si la preturile lor si la recomandarile pe care le au, a gasit o firma, spune ea, buna si serioasa, de termohidroizolatii. A luat numarul lor de telefon, de fapt numarul sefului de lucrari, ca sa putem vedea daca si cand putem incepe, cat ar costa materialele si manopera. Am vorbit eu direct la acel domn, mi s-a parut la telefon destul de serios. M-am bucurat cand mi-a spus ca ar putea veni in aceeasi zi sa vada despre ce e vorba si sa stabilim ce fel de termohidroizolatie vreau, si in functie de asta, sa fie stabilit si un pret. Era foarte bine pregatit domnul respectiv.

Inceputul aplicarii termohidroizolatiei

Mi-a fost teama ca era prea frumos ca sa fie adevarat. A venit omul impreuna cu echipa de ingineri, au vazut fatada casei, au vazut si acoperisul, pentru ca aveam nevoie de termohidroizolatie si la acoperis, mi-au aratat catalogul de material, ei stiau exact ce fel de izolatie sa faca in functie de cat si ce fel de material alegeam, iar la urma se stabilea si pretul. S-a ales materialul, mi-au explicat pasii, ca sa inteleg cat de cat cam cum vor decurge lucrarile si mi-au spus si pretul la sfarsit. Nu mi s-a parut exorbitant, asta pentru ca intrebasem alte persoane cat le-a costat pe ele sa isi izoleze casa. Era chiar si frumos si adevarat. Urma sa incepem lucrarile. Mi-au spus ca trebuie intai sa fie curatat si pregatit stratul support pentru izolatie, apoi urma sa fie aplicat un strat de amorsa, ori pe baza de apa ori pe baza de solvent, apoi trebuia aplicat un strat de difuzie, apoi unul cu rol de bariera a vaporilor… Mi s-au parut atat de multi pasi de urmat incat la un moment dat am piedut firul. Am avut incredere in ei.

Termohidroizolatia a fost facuta conform planului

La sfarsitul a aproximativ doua saptamani, mi-au spus ca termohidroizolatia se apropie de faza de finisare. Nu imi venea sa cred.  Aveam in sfarsit peretii calzi….se facuse deja iarna…nu mai trebuia sa tin focul in soba aprins toata noaptea. Cei de la firma www.europlastic.ro chiar mi-au parut oameni de treaba. Nu au aparut cu cheltuieli adiacente, au lucrat curat, rapid (sau cel putin asa mi s-a parut mie) si la sfarsit abia le-am dat banii. Nu au cerut niciun avams. Materialele le-am platit, conform chitantelor lor, impreuna cu manopera, la sfarsitul lucrarii. Dupa multi ani in care nu avusesem termoizolatie, acum ma puteam bucura de caldura in casa iarna.