Termohidroizolatii de calitate de la Europlastic.ro

termohidroizolatii

Fie ca avem in plan reabilitarea unei cladiri, fie o constructie noua, lucrarile de termohidroizolatie sunt absolut necesare. Pentru a diminua pierderile de caldura, pe langa izolatia hidrofuga, trebuie folosita si termohidroizolatia. Cea mai mare parte a energiei destinata incalzirii cladirilor se pierde datorita termohidroizolatiei necorespunzatoare.

Termohidroizolatiile ofera avantaje evidente de confort in interiorul caldirilor noi sau reabilitate prin pastrarea caldurii, dar si impiedicarea umiditatii sa patrunda in interior. In functie de tipul si utilizarea cladirii exista mai multe variante de termohidroizolare. Trebuie aleasa cea mai potrivita nevoilor fiecaruia. Desi, initial investitia poate parea destul de mare, intr-un timp destul de scurt aceasta este recuperate prin economisirea energiei pentru incalzire.

Tipuri de termohidoizolatie

Termohidroizolatia este un ansamblu de materiale care impiedica disiparea caldurii din interior si in acelasi timp ofera protectie imptriva umiditatii si a poluarii fonice. Indiferent de tipul de termohidroizolatie ales, acesta trebuie sa vina in completarea celorlalte straturi ale fatadei sau acoperisului. O izolatie eficienta este un aspect estetial al proiectarii unei cladiri cu consum redus de energuie. Astfel o izolatie cu grosime ineficienta sau aplicarea incorecta pot determina un climat interior neadecvat.

1. Termohidroizolatia pe suport de beton. Aceasta se recomanda a fi folosita pentru terasele circulabile sau necirculabile, dar si pentru a proteja subsolul cladirilor. Ca avantaje, acest timp de izolatie ofera impermeabiliate foart buna si reduce pierderile de caldura din cladire. Desi investita este oarecum mai mare, in timp aceasta se va amortiza prin economia la facturile de caldura.

2. Termohidroizolatia pe suport de tabla cutata. Acoperisurile din tabla au nevoie de ingrijire suplimentara datorita intemperiilor la care sunt supuse zilnic si care pot provoca diverse probleme. Si in acest caz, daca este aplicata corect, termohidroziloatia are avantaje demne de luat in considerare. Costul investitiei este recuperat in timp, datorita protectiei impotriva infiltrarilor de apa si pastrarea caldurii in interiorul imobilului.

3. Termohidroizolatia cu vopsea Thermo. O varianta mai simpla pentru reabilitarea caldirilor sau pentru caldiri noi este vopseaua Thermo Top.  Aceasta este usor de aplicat pe terasa, acoperis sau fatade cu ajutorul unui trafalet sau a pistolului cu aer. Pe langa usurinta folosirii acestui tip de termohidroizolatie, vopseaua prezinta si alte beneficii, cum ar fi izolare termica foarte buna, pastrand caldura in interiorul cladirii si impermeabilitate, impiedica formarea mucegaiului, reflecta razele UV, etc.

4. Termohidroizolatie cu spuma poliuretanica. Aceasta spuma este considrata a fi unul dintre cele mai bune sisteme de termohidroizolatie din lume. Pe langa izolatia termica si hidro, ofera si o foarte buna izolatie fonica. Este recomandata pentru izolarea acoperisurilor, masardelor si a teraselor, deparece a dovedit o rezistenta crescuta la traficul pietonal. Aplicata conform instructiunilor, aceasta termohidorizolatie impedica risipirea caldurii si ofera o protectie foarte buna impotriva umiditatii.

In concluzie, exista o termohidroizolatie de la www.europlastic.ro potrivita fiecarei cladiri. Inainte de a lua o decizite este recomandat sa analizati toate optiunile. Indiferent de alegerea facuta, aplicarea corecta a stratului de izolatie este estetiala pentru succesul proiectului dumneavoastra. Investita va fi recuperate in timp prin economiile facute si prin confortul interior al casei sau biroului dumneavoastra.