Telemarc. 6 tipuri de borduri pentru o gradina deosebita

Telemarc. 6 tipuri de borduri pentru o gradina deosebitaVrei sa-ti amenajezi curtea interioara si gradina din spatele casei intr-un stil modern, elegant si cat mai aerisit, astfel incat serile de vara sa le poti petrece afara, in mijlocul naturii? Deoarece una dintre tendintele la moda pentru acest an ramane gazonul, nu ai putut sa nu-ti implinesti visul de a te relaxa pe iarba verde din propria ta curte, fie primavara, fie vara sau chiar toamna tarzie. Si de ce nu, daca iarna este fara zapada, curtea ta va arata mereu fresh datorita unui gazon bine ingrijit.

Si cum o curte fara flori sau fara o alee nu s-a mai vazut, nu poti sa faci nici tu nota discordanta cu restul lumii. In ziua de astazi gasesti o multime de modele de pavele, care imbinate ca un puzzle iti creeaza aleea mult visata. Insa, pentru ca aspectul aleii sa fie unul finisat si ingrijit trebuie sa montezi si bordurile potrivite.

Dintr-o gradina ingrijita nu poate lipsi o alee

Atunci cand te apuci de amenajarea gradinii, finisarea aleii prin bordurile potrivite reprezinta o etapa la fel de importanta precum montarea gazonului, alegerea florilor sau a copacilor la umbra carora te vei relaxa in dupa-amiezele insorite de vara.

Cum spuneam, pentru un look finisat al gradinii tale, trebuie sa alegi si bordurile potrivite. Acestea pot fi de mai multe tipuri si le alegi, la randul lor, in functie de modelul aleii:

1. Borduri din piatra. Sunt unele dintre cele mai cautate modele de borduri deoarece sunt deosebit de rezistente si de atractive. Poti opta pentru o multime de modele si nuante. Montarea este foarte simpla si se realizeaza pe un pat de beton, care are un rol bine definit, acela de fixare.

2. Borduri din lemn. Daca doresti sa-ti amenajezi intreaga curte intr-un stil cat mai rustic, bordurile din lemn sunt ideale pentru tine. Aceste borduri decorative arata de fapt ca un mic gardulet alcatuit din tarusi de diferite dimensiuni.

3. Borduri din plastic. Sunt o alternativa la bordurile din piatra sau la cele din beton. Se monteaza usor. Avantajele acestui model il reprezinta pretul redus, cat si faptul ca timpul de montare este foarte mic.

4. Borduri decorative realizate din plante. Pe post de bordura se cultiva flori pitice. Aspectul estetic este unul garantat 100%.

5. Borduri neconventionale. In aceasta categorie, imaginatia ta este libera. Poti face fel si fel de combinatii intre toate modelele prezentate mai sus sau poti opta pentru borduri din sticla, cutii de aluminiu sau chiar conserve, de ce nu?!Telemarc. 6 tipuri de borduri pentru o gradina deosebita1

6. Borduri din beton. Acest gen de borduri sunt poate cel mai des intalnite dintre toate modelele. Ele se utilizeza pentru suprafetele foarte mari si au rolul de a delimita aleile. Pot fi utilizate atat in curtile persoanle, cat si pentru aleile oraselor sau trotuarele acestora, creand un design placut. Se monteaza sub forma unei linii drepte, iar aspectul rezultat este unul extrem de ordonat.

Daca te incanta ultima varianta, adica bordurile de beton, poti aplea oricand la Telemarc. Compania iti pune la dispozitie borduri realizate din materiale calitative, la dimensiuni standard. Se monteaza usor, se intretin si mai usor si rezista cu brio la ciclurile de inghet-dezghet.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege borduri Telemarc. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Telemarc? Suna la numarul 0744-704.782 sau trimite un e-mail pe adresa telemarc_arad@yahoo.com.

Articol oferit de zoom-biz.ro.