Teambuilding-ul este o notiune recenta dar de care trebuie sa se tina seama

teambuilding

Drumul spre succes al unei afaceri este asigurat in buna masura de colectivul de oameni care lucreaza la ea. Resursa umana este o investitie de pret pentru orice firma sau companie. Si ca orice investitie, ea se imbunatateste mereu, se intretine si se dezvolta pentru a da un randament optim. Potentialul unui individ sporeste atunci cand lucreaza in echipa, la un obiectiv comun, iar potentialul echipei in sine se multiplica atunci cand fiecare individ care face parte din ea devine suficient de motivat in activitatea pe care o desfasoara. Dar comuniunea care trebuie sa existe intre toti membrii colectivului nu se obtine facil. De aceea, un teambuilding sustinut si realizat de profesionisti este o cale spre succes a oricarei companii.

Team Building – garantarea succesului

Pentru a da cele mai bune rezultate la locul de munca si a-si pune in valoare abilitatile pe care un individ poate ca nici nu stie ca le poseda, este necesara o scoatere la suprafata a potentialului sau, constientizarea calitatilor pe care le are si punerea lor in slujba unei tel comun comunitatii din care face parte. Acest lucru se realizeaza prin diferite metode. Team Building nu este doar o simpla modalitate de petrecere a timpului impreuna a personalului dintr-o intreprindere sau o firma, ci si un mod de dezvoltare individuala si colectiva in scopuri reciproc avantajoase.

Activitatile care se desfasoara in cadrul unui astfel de program sunt variate, de la petrecerea timpului in aer liber, prin jocuri si concursuri, pana la participarea la conferinte si evenimente artistice.

Inveti distrandu-te si te distrezi invatand printr-un teambuilding de calitate

Cum spuneam mai sus, un teambuilding de inalta tinuta de la Teamevent.ro ne se pune in practica doar pentru distractia participantilor. De fapt, oamenii se intalnesc, discuta, comunica intre ei, iau parte la jocuri desfasurate in aer liber, au ocazia sa-si spuna parerea despre diferite situatii care le sunt expuse, exprima argumente, iau decizii, isi imbunatatesc tonusul, isi inving timiditatea… Totul ar putea parea o joca de oameni mari. Dar asta doar pentru un neavizat, pentru ca aceasta joaca reprezinta niste modalitati, e drept, placute, de a te cunoaste pe tine, pe ceilalti, de a interrelationa, de a comunica, de a capata spiritul de echipa, de apartenenta.

Prin Team Building, job-ul devine o placere

Care sunt avantajele unui astfel de program? In primul rand coagularea unei echipe puternice, capabile sa rezolve situatiile dificile care, inerent, intervin in orice desfasurare de activitate, a unei echipe pe care sa te poti baza in orice moment. Sigur, angajatorul investeste bani intr-un astfel de proiect, dar de rezultatul sau beneficiaza si angajatii. Acestia vor veni la munca cu mai multa placere, se vor simti mai motivati, se elimina stresul si eventualele neintelegeri care de cele mai multe ori se nasc din lipsa comunicarii si vor deveni mai eficienti, rezultat benefic pentru fiecare individ in parte dar si pentru colectiv in general si, bineinteles, pentru prestigiul companiei. Asa ca investitia in acest gen de proiect se va amortiza repede iar rezultatele sunt de lunga durata.