Team building outdoor – relaxare, invatare, imprietenire

team building outdoor

Team building outdoor este partea cea mai importanta in construirea unei echipe unite, pentru ca informatiile se transmit mai mult simturilor decat rationalului. Jocurile si concursurile in aer liber, orientarea intr-un spatiu necunoscut, rezolvarea unor probleme inedite intr-o simulare care provoaca personalitatea individului sa caute si sa gaseasca raspunsuri, momentele de relaxare, discutiile prietenesti, toate acestea facute afara, in aer liber, devin momente de neuitat si lectiile invatate in cadrul acestor evenimente raman valabile ulterior.

Team building outdoor versus indoor

O lectie primita in mod teoretic, explicata la tabla de catre un profesor, chiar daca initial pare interesanta, la un moment dat devine plictisitoare si intra in uitare. O parte din membrii echipei care participa la asemenea cursuri asista din complezenta, dar poate ca au gandurile in alta parte, deoarece teoria nu va reusi sa capteze atentia asa cum este in stare sa o faca practica. Activitatile practice in aer liber la care participa efectiv grupul caruia i se adreseaza, concepute dupa niste ratiuni bine definite, reprezinta de fapt scheletul pe baza caruia se construieste cu adevarat coagularea unui grup. Un team building outdoor facut cu profesionalism reprezinta o investitie valoroasa, care isi va arata roadele in timpul cel mai scurt.

Prin team building outdoor se castiga in viata, nu la concursurile sportive

Jocurile si concursurile din programul unui team building outdoor nu reprezinta dezvoltarea unor abilitati pur fizice, nu se urmaresc performante sportive, ci formarea unei empatii intr-un grup de oameni, legarea de prietenii, dezinhibarea si o mai buna comunicare intre participantii la asemenea activitati, pentru ca alegerea activitatilor potrivite unui anumit grup se face intr-un mod riguros. Paleta lor este foarte larga si poate fi oricand imbunatatita, practic, ideile despre astfel de evenimente care pot fi puse in derulare sunt infinite. Prin jocurile si concursurile in care sunt antrenati membrii colectivului respectiv se urmareste de fapt coagularea relatiilor dintre ei. Acest lucru se consolideaza si in momentele de relaxare, care fac si ele parte dintr-un program bine pus la punct. Acestea sunt etapele in care indivizii comunica intre ei nu numai probleme de serviciu, dar isi exprima si propriile aspiratii, planuri, etc.

Greseli care nu trebuie facute in desfasurarea unui team building outdoor

In primul rand, absolut toti membrii trebuie tratati in mod egal, cu respect. Nicio persoana nu trebuie sa se simta exclusa, iar planificatorii acestor evenimente trebuie sa se asigure ca toti membrii se implica, de orice natura ar fi evenimentul respectiv. Nu se cauta distractia cu orice pret in detrimentul unuia sau altuia, situatiile umilitoare sunt excluse din start. Se evita orice potential de iritare nervoasa, iar scopul concursurilor nu trebuie sa creeze teama de esec sau de incompetenta, iar in cazul unui eventual conflict, acesta va fi gestionat in mod constructiv.

La sfarsitul unui program team building outdoor de la www.teamevent.ro se evalueaza rezultatele obtinute. De fapt, acestea constau intr-o mai buna comunicare intre cursanti, o cunoastere reciproca superioara, dezinhibarea, care poate este unul dintre cele mai dorite rezultate, manageriatul situatiilor de criza in mod eficient, puterea de a lua decizii necesare la un moment dat pentru rezolvarea unei probleme. Toate aceste castiguri se vor reflecta la locul de munca.