Stinge incendiul cu Miropa Arm

Mereu cand te uiti seara la televizor la stirile de la ora sapte, te ingrozesti de cate nenorociri se intampla in tara asta si in lume, de la accidente rutiere si de munca, crime, pana la violuri si incendii. Si mai, mai ca te apuca plansu’ numai cand le auzi, dar sa le mai si traiesti pe propria piele! Si cum se mai lupta pompierii sa stinga focul ce mistuie casele oamenilor,Hidrant 4 hectare intregi de padure sau halele marilor centre industriale… Cu cata abnegatie se zbat acesti oameni pentru niste semeni de-ai lor aflati in suferinta! Dar oare ce este un incendiu? Care este definitia lui? Cum se manifesta un incendiu? Care sunt cauzele care duc la aparitia unui incendiu? Incendiul se manifesta cu mai multe efecte secundare, cum sunt spre exemplu:

  • lumina produsa de catre flacarile focului, scanteilor si parjolului care au fost scapate de sub supraveghere;
  • temperatura extrem de mare, care duce la o accelerare a propagarii focului si la topirea unor materiale;
  • fumul, care in functie de materialul combustibil ars poate avea o culoare diferita si poate varia ca si cantitate.

Prima conditie pentru a izbucni un incendiu este prezenta unui material combustibil. Cauzele de producere ale incendiului pot fi:

  • neglijenta, produse frecvent de tigari, lumanari nestinse corect, focuri de tabara nesupravegheate;
  • de natura tehnica;
  • naturale sau prin autoaprinderea in contact cu oxigenul a unor substante.

Hidrant 1Aceste cauze duc in principiu la incendii sau la explozii, care ulterior sunt urmate de incendii. Pentru stingerea lor este nevoie de o sursa ‘inepuizabila de apa’ pe care pompierii sa o foloseasca. Daca incendiul izbucneste in oras, ar fi bine si indicat ca pompierii sa aiba in apropiere, ca surse de ape, hidranti supraterani.

Firma Miropa Arm din Lacram, Sebes, a luat fiinta in anul 2002 si are ca domeniu de activitate siguranta si protectia oamenilor, mai exact ocupandu-se cu comercializarea de produse destinate prevenirii si stingerii incendiilor. Printre produsele de calitate pe care le comercializeaza gasim urmatoarele: stingatoare transportabile, stingatoare portabile, costume de protectie, piese de schimb, accesorii de prevenire si stingere a incendiilor, hidranti, picheti.

Hidrantii supraterani sau de suprafata sunt racordati la reteaua de apa potabila, si prezinta avantajul ca pot fi identificate de la Hidrant 3distanta de catre echipele de interventie. Hidrantul la exterior este protejat de o vopsea speciala, care ii confera astfel hidrantului de suprafata o  rezistenta marita la actiunea apei si la coroziune. Deschiderea si inchiderea hidrantului se face cu ajutorul unei chei speciale pentru hidrantul de suprafata. Inchiderea acestuia se face prin rotirea cheii  in sensul acelor de ceasornic, adica spre dreapta. Pe hidrant sunt marcate cu sageti si cu litere  sensul de rotatie  pentru inchiderea si deschiderea acestuia. Cand acesta se afla in pozitia inchis, este intrerupt complet curentul de apa. In componenta lui se gaseste si un dispozitiv de golire, care se deschide in mod automat cand hidrantul se inchide. In mod normal durata Hidrant 2de viata a hidrantilor supraterani este de 20 de ani.

Raportul calitate-pret pentru hidrantii oferiti de cei de la Miropa Arm este unul excelent.

Si acum ca ai aflat cum poate fi un hidrant de suprafata folositor omului, eu iti spun sa o lasi mai moale cu stirile ‘grele’ si sa te orientezi spre ceva mai placut. Somn usor si vise placute!