Sprinklere de incendiu

sprinklere

Sprinklerele de incendiu  sunt o parte componenta a sistemelor de sprinklere pentru incendii care degaja apa in diverse scenarii in care aspecte asociate cu focul sunt detectate, precum fum, temperaturi relativ mai ridicate, etc.

Aceste sprinklere sunt utilizate la nivel mondial, aproximativ 40 milioane de capete de sprinklere fiind instalate si/sau inlocuite la nivel global. In diverse cladiri cu sisteme de sprinklere, aproximativ 99% din incendii sunt controlate de acestea din urma, fara necesitatea interventiilor pompierilor.

Sprinklere de incendiu: metode de functionare si operatie

In diverse scenarii, sprinklerele cu capat inchis sunt tinute astfel de, printre altele, un bulb de sticla care functioneaza ca si detector de temperatura si de catre o legatura dubla de metal alcatuita din variate aliaje speciale.

Bulbul de sticla si legatura metalica aplica presiune asupra capatului de teava care functioneaza pe post de dop, prevenind scurgerea apei pana cand temperatura ambientala din preajma sprinklerului ajunge la nivelul la care acesta este setat sa se deschida.

Deoarece, printre altele, fiecare sprinkler individual s-ar activa indiferent de celalalte, in functie de perceptia temperaturii, numarul de sprinklere activate ar fi acela al caror sprinklere ar fi in apropierea focului, astfel crescand si presiunea apei de scurgere, cat si prevenind diverse inconveniente pentru alte incinte.

Sprinklere de incendiu: o mica istorie

In 1812, William Congreve a faurit un sistem manual de sprinklere folorind, printre altele, tevi perforate de-a lungul tavanului. In cazul in care cineva ar fi vazut potentialul foc, o valva din afara incintei ar fi fost relativ disponibila spre a da drumul la apa de-a lungul tevii.

O fabrica relativ mare (ca si afacere) ar fi fost aparent expusa in mod repetat la incendii, iar detinatorul acesteia ar fi intentionat sa faca in asa fel incat sa previna viitoare inconveniente.

In diverse scenarii, aceste evenimente au fost urmate de faurirea primului sistem de sprinklere pentru incendii, care s-ar fi activat pentru a stinge focurile locale si ar fi trimis un semnal / raport cu privire la incendiu. La vremea respectiva, manifestarea ideii nu a apucat sa se vanda.

In 1874, Henry S. Parmalee din New Haven, Connecticut, a instalat primul sistem automatic de sprinklere de incendiu, folosind, printre altele, un sudor pentru a perfora tevile cu apa.

La vremea respectiva, majoritatea oamenilor nu aveau resursele pentru a-si achizitiona sistemele, cazuri in care Parmalee s-ar fi adresat institutiilor, explicandu-le diverse conveniente in ceea ce ar privi, printre altele, reducerea pierderilor in caz de incendiu, prevenirea incendiilor, etc.

Ignifugare.eu: oferte variate pentru sprinklere de incendiu

Daca sunteti in cautare de sprinklere de incendiu, incercati Ignifugare.eu. Aici veti gasi oferte variate pentru sprinklere de incendiu, precum si pentru alte diversitati de produse si servicii.

Majoritatea clientilor care au apelat pana in prezent la serviciile si produsele oferite de pe www.Ignifugare.eu au mentionat ca ar mai apela si in continuare, datorita calitatii acestora, cat si a preturilor avantajoase. Fiecare colaborare decurge in mod eficient si rapid, crescand sansele de un parteneriat convenabil si fructuos pentru ambele parti.