Spalatorie cu bariera septica pentru institutii medicale

download

Nimeni nu isi doreste sa ajunga la spital sau la medic, insa atunci cand se intampla toata lumea doreste sa plece sanatoasa dintr-o asemenea experienta, insa sunt situatii in care in interiorul unitatilor medicale apar probleme generate de proasta igiena sau izolare a produselor uzate. In ceea ce priveste igiena, Ecomedclean va poate oferi servicii profesionale in regim de spalatorie cu bariera septica pentru a elimina toti factorii de risc cum ar fi microbi, bacterii si nu numai. Daca in articolele recente am discutat despre importanta acestui serviciu, in acesta vom vedea ce pregatiri si masuri trebuiesc avute in vedere odata cu venirea sezonului rece sau cum mai este el denumit, cel al gripelor si racerilor.

Serviciul de spalatorie cu bariera septica si sezonul grupelor

In aceasta perioada, gripa asociata cu alte afectiuni respiratorii poate duce la complicatii destul de severe, tocmai din acest motiv, igiena in institutiile medicale trebuie sa fie una cat se poate de eficienta si mai ales, bine pusa la punct. Pentru a elimina orice risc de contaminare, pe langa igienizarea sterila a spatiilor este necesara si o sterilizare si spalare eficienta a asternuturilor dar si a tuturor articolelor textile folosite in unitate. Pentru aceasta puteti apela la o spalatorie cu bariera septica ca a noastra, sau cum este in cazul spitalelor dar si a institutiilor medicale mari achizitionarea unor masini de spalat cu bariera septica.

Pentru a putea preveni imbolnavirea cu virusul gripal, pacientii trebuiesc informati in legatura cu acestei boli virale. Asadar, pe langa apelarea la serviciile unei spalatorie cu bariera septica personalul ce deserveste institutia medicala trebuie sa fie bine informat si pregatit pentru a evita sau limita numarul infectiilor virale. Prin igienizarea intregului imobil dar si a obiectelor folosite in ingrijirea pacientilor este vitala. De asemenea in momentul in care aveti unul sau mai multi pacienti ce prezinta simptome ale gripei (febra, frisoane, cefalee, dureri musculare, astenie fizica, raguseala, tuse frecventa, inapetenta si greturi) acestia trebuiesc izolati de urgenta intr-o aripa a cladirii sau intr-un salon separat departe de contactul cu ceilalti pacienti.

Protejati atat pacientii cat si personalul

Pe langa apelarea la serviciile de spalatorie cu bariera septica si la igienizarea sterila completa a sediului si a obiectelor folosite in ingrijirea bolnavilor, personalul ce ingrijeste pacienti suspectati de gripa sau infectati cu virusul gripal trebuiesc vaccinati in mod corespunzator si in mod frecvent supusi unor analize. De asemenea, echipamentul vestimentar medical obisnuit folosit de personalul medical trebuie schimbat cu unul de unica folosinta, urmand ca articolele uzate sa fie depuse intr-un container special conceput pentru deseuri cu risc de contaminare.

Aceste proceduri sunt cele standard pentru conditiile de preventie a raspandirii virusului, dar si de carantina sau in situatii in care se declara epidemie la nivelul institutiei. Insa nu numai in aceste conditii sunt folosite serviciile de spalatorie cu bariera septica, in mod normal, comform legii toate institutiile medicale sunt obligate sa detina un contract sau sa detina propria spalatorie cu bariera septica pentru a asigura siguranta pacientilor si a personalului ce deserveste unitatea. Va asteptam pe siteul nostru, www.ecomedclean.ro