Spalatorie cu bariera septica – igiena la standarde de nota 10!

8d0f39d31ffdf82e70786d3ef4e71856Intr-o unitate medicala regulile de igiena sunt cruciale, deoarece, in caz contrar, exista foarte multe riscuri de raspandie a unor microbi, virusi si alte boli deosebit de grave. In acest sens, personalul ce lucreaza aici este obligat sa respecte anumite reguli extrem de riguroase, iar aparatura speciala trebuie sa fie intretinuta cu maximum de atentie. O metoda ideala de a impiedica raspandirea factorilor de risc poarta denumirea de spalatorie cu bariera septica si poate fi construita in orice unitate medicala.

Ce este o spalatorie cu bariera septica?

Conceptul de spalatorie cu bariera septica a aparut inca din anul 1984 si este specific unitatilor medicale, acolo unde igiena trebuie sa fie impecabila. Este adevarat au trecut 30 de ani de la aceasta descoperire, dar, chiar si in prezent, unitatile medicale din toata Europa se folosesc de spalatoriile cu bariera septica petru a spala corespunzator rufele de aici.

De ce sunt atat de apreciate aceste spalatorii cu bariera septica? Deoarece vorbim despre o modalitate extrem de eficienta in a diminua incidenta infectilor nozocomiale. Conform studiilor de specialitate ale Institutului Epidemiologic din Berlin, toate institutiile medicale ce spala lenjeria cu ajutorul acestor echipamente performante si moderne au posibilitatea de a reduce infectiile nozocomiale, atingand pragul de doar 22%.

O spalatorie cu bariera septica este alcatuia din doua zone:

  1. Zona murdara sau septica. Aici vor fi puse in practica cele mai importante operatii cara garanteaza reusita procedurii: se colecteaza lenjeria murdara, in functie de tipul articolului se va sorta lenjeria murdara, se indeparteaza secretiile si excretiile, se spala lenjeria, se dezinfecteaza si se spala toate carucioarele si containerele care au venit in contact cu lenjeria murdara.
  2. Zona curata sau aseptica. Aici se vor efectua urmatoarele operatii: se usuca lenjeria curata, se calca lenjeria cu deosebita atentie, se depoziteaza lenjeria calcata in conditii excelente, se preda lenjeria.

Zona septica este despartita de zona aseptica atat printr-un perete, cat si cu ajutorul masinilor de spalat dotate cu bariera septica. Daca vrei sa treci dintr-o zona in alta va trebui sa iti schimbi uniforma de lucru in mod obligatoriu. Cele doua uniforme au culori diferite pentru a nu fi incurcate si ti le poti schimba in vestiarul filtru. Personalul ce lucreaza in zona septica trebuie sa se schimbe zlinic in timp ce personalul din zona aseptica se va schimba saptamanal. Se vor utiliza doar manusi de unica folosinta.

Spalatorie cu bariera septica de la Ecomedclean

Daca ai nevoie de un ajutor de nadejde in ceea ce priveste serviciile unei spalatorii cu bariera septica iti recomandam sa apelezi cu incredere la Ecomedclean. Aceasta companie se ocupa cu profesionalism de tot ceea ce inseamna dezinfectare si spalare a lenjeriilor, a materialelor textile si a uniformelor medicale. Vorbim despre serviciile unei companii ce se foloseste de ultimele dotari in domeniu si care respecta in totalitate cerintele impuse de UE.

Daca vrei sa te bucuri de servicii de o calitate ireprosabila iti recomandam sa apelezi la Ecomedclean – spalatorie cu bariera septica. Pentru informatii suplimentare despre serviciile disponibile aici si despre firma Ecomedclean te invitam sa suni la numarul de telefon 0744-774.042.