Sofeaza in siguranta cu Aty Trans

Sofeaza in siguranta cu Aty TransEsti in cautarea unui distribuitor de cauciucuri auto, deoarece vrei sa achizitionezi un set de anvelope de iarna pentru sezonul ce tocmai se apropie? Daca da, firma Aty Trans din Cluj iti sta la dispozitie cu o gama larga si diversificata de anvelope, pe care le poti achizitiona la cele mai avantajoase preturi.

Ce sunt anvelopele?


Anvelopele unui autoturism sunt de cele mai multe ori considerate o componenta mai putin importanta a lui. Acest lucru este o parere gresita, deoarece singurele suprafete de contact intre autovehicul si carosabil il constituie chiar anvelopele. Acestea trebuie sa intruneasca mai multe caracteristici care tin de suspensie, directie, viteza, greutate, zgomotul de rulare si trebuie, de asemenea, sa faca fata unor forte externe cum ar fi franare, accelerare, viraje, socuri, in timpul rularii cu gropi, borduri, denivelari ale carosabilului, carosabil ud, alunecos, acoperit cu zapada sau gheata.

Clasificarea anvelopelor

Anvelopele se pot imparti dupa tipul sezonului in care sunt folosite:

– Iarna;
– Vara;
– Toate anotimpurile (all season).

Anvelopele se pot clasifica dupa modelul suprafetei de rulare. Exista 3 tipuri de suprafete de rulare :

– Simetrice, adica ambele jumatati ale suprafetei de rulare au acelasi desen.

– Asimetrice, adica modelul suprafetei de rulare este asimetric. Desenul incorporeaza blocuri ale suprafetei de rulare mai mari pe portiunea exterioara pentru o stabilitate crescuta in viraje, blocurile interioare mai mici ajutand la dispersarea apei si caldurii.

– Unidirectionale, adica proiectate sa se roteasca intr-o singura directie. Acestea accentueaza accelaratia in linie dreapta prin reducerea rezistentei la rulare. Ele au inscriptionat pe flancuri partea cu care se monteaza in interior sau exterior.

Durata de utilizare a anvelopelor

Durata de utilizare difera foarte mult si este greu de anticipat, anvelopele fiind compuse din diferite tipuri de materiale si amestecuri de cauciuc ale caror caracteristici se modifica in timp, modificarile depinzand de mai multi factori, dupa cum urmeaza:

– conditii climatice, conditii de utilizare adica sarcina, viteza, presiune, starea carosabilului si stilul de conducere, la care sunt supuse anvelopele pe durata utilizarii;

– adancimea profilului anvelopei trebuie verificata in mod regulat, cand anvelopa atinge indicatorul de uzura, aceasta trebuie inlocuita, deoarece pe carosabilul umed creste riscul de derapaj.

Unul din factorii importanti in durata lunga de viata a anvelopelor il constituie rularea cu presiunea recomandata de constructorul autovehiculului si verificarea periodica si inlocuirea elementelor ce compun suspensia autovehiculului, daca acestea sunt defecte. Reglajul corect al geometriei rotilor autovehiculului prelungeste durata de folosinta a anvelopelor.

Anvelopa se poate deteriora in urmatoarele situatii:

– atingerea accidentala a unei borduri;
– trecerea peste liniile de tramvai;
– urcarea peste borduri;
– contactul dur cu o groapa.

Simbolizarea anvelopelor

Simbolurile pe care le intalnesti pe anvelope sunt urmatoarele:

1. M+S (M&S sau M-S) indica faptul ca anvelopa se poate utiliza pentru iarna si noroi. Veti intalni aceste marcaje pe anvelopele de iarna sau iarna/vara. Anvelopele de vara nu vor avea inscrise pe ele acest marcaj. Profilul benzii de rulare a unei anvelope de zapada este caracterizat in general prin caneluri cu blocuri de profil solide, cu un spatiu mai mare intre ele decat in cazul anvelopelor de vara.

2. Anvelope care ruleaza fara aer

– RFT (Run flat tire) pentru anvelopele marca Bridgestone, Firestone, Nokian, Federal;
– ROF (Run On Flat) pentru anvelopele marca Dunlop, Goodyear;
– SSR (Self supporting runflat) pentru anvelopele marca Continental;
– ZP (Zero pression) pentru anvelopele marca Michelin;
– HRS (Hankook Runflat System) pentru anvelopele marca Hankook.

Toate aceste anvelope pot rula fara aer cu o viteza maxima de 80 km/h pe o distanta de 80 km si sunt construite cu materiale compozite speciale. Manevrabilitatea si comportarea la Sofeaza in siguranta cu Aty Trans1franare raman neschimbate si in cazul rularii fara presiune.

Un cauciuc de calitate poate insemna uneori viata. Apeland la produsele comercializate de catre firma Aty Trans din Cluj vei avea garantia calitatii acestora. Colaborareata cu aceasta firma in mod sigur iti va garanta securitatea folosirii cauciucurilor adecvate masinii tale.

Daca ai nevoie de anvelope auto, ia legatura cu firma Aty Trans. Pentru informatii suplimentare, apeleaza numarul 0744-858.010.

In momentul in care vei contacta firma, mentioneaza faptul ca ai gasit-o in reteaua zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

In continuare, poti citi un articol interesant despre stingatoare cu pulbere.