Sisteme de hidroizolatie blocuri eficiente oferite de Procas Expert Construct!

Hidroizolatii-Bucuresti-zWN8jBlocul in care locuiesti poate fi afectat in mod frecvent de factorii externi, iar in cazul in care defectiunile afecteaza calitatea vietii tale si a celorlalti locatari, a venit momentul sa iei masuri. Una dintre cele mai frecvente probleme este infiltrarea apei inauntrul apartamentelor, din cauza defectiunilor acoperisului. In momentul in care ai probleme cu mediul umed si nesanatos de acasa, trebuie sa faci o schimbare. In acest sens, alege sistemele de hidroizolatii blocuri oferite de firma Procas  Expert Construct!

 Ce este hidroizolatia?

Lucrarile de hidroizolatie presupun realizarea unor structuri etanse, continue si omogene care au rolul de a proteja elementele unei constructii impotriva umezelii. Aceste sisteme sunt necesare in constructii (si in special in cazul blocurilor ) deoarece betonul nu este un material impermeabil. Sistemele de hidroizolatie impiedica patrunderea apei inauntrul locuintei tale prin imbinari, pereti sau pardoseli. Hidroizolatia poate fi efectuata atat pe interiorul, cat si pe exteriorul fundatiei ce trebuie protejata. Exista o multitudine de tipuri de sisteme de hidroizolatii; acestea difera in functie de eficienta, costuri si modalitatea de instalare.

Ce materiale sunt utilizate pentru realizarea unui sistem eficient de hidroizolatie?

Un sistem eficient de hidroizolatie necesita utilizarea unor materiale de calitate, dar si a combinatiilor ideale pentru prevenirea si impiedicarea infiltratiilor de apa. In trecut, hidroizolatiile se realizau prin aplicarea unui strat de catran sau smoala, acestea fiind  printre singurele materiale ce respingeau apa. Odata cu trecerea timpului, specialistii din domeniul constructiilor au incercat sa gaseasca metode cat mai eficiente, si anume membrane cu rol protectiv.

Membranele utilizate pentru hidroizolatia blocurilor protejeaza interiorul impotriva infiltratiilor de apa, pastrand integritatea structurala. Membranele sunt realizate din materiale ca: rasini poliuteranice, PVC si HDPE, insa, in ultimul timp, materialele preferate ale constructorilor sunt materialele polimerice, care au ca avantaj o aderenta deosebita si creeaza o bariera practic invizibila impotriva apei.

In ce cazuri este absolut necesara instalarea unui sistem de hidroizolatie?

Cu toate ca specialistii recomanda instalarea sistemelor de hidroizolatie ca metoda de prevenire a infiltratiilor de apa, blocurile mai vechi ce nu dispun de astfel de sisteme pot apela la ajutorul firmei Procas Expert Construct in cazul in care intampina probleme legate de infiltrarea apei. Printre cauzele infiltratiilor de apa, enumeram:

– Imbinari structurale prost realizate;

– Deteriorarea in timp a elementelor structurale;

– Forma acoperisului (in cazul in care acoperisul nu este destul de inclinat, apa de ploaie, zapada sau gheata nu au cum sa ajunga la sol, decat prin infiltrarea in materialele de constructie).

Care sunt problemele cauzate de infiltratiile de apa?

Aparitia mucegaiului – una dintre problemele des intalnite in apartamentele ce prezinta un grad ridicat de umezeala este aparitia mucegaiului. Aceasta substanta este daunatoare sanatatii tale si a celor din jur, are un aspect inestetic si este foarte greu de curatat.

Deterioarea structurii blocului – infiltratiile de apa vor duce la deteriorarea treptata a elementelor structurale, indiferent de materialul din care sunt realizate. Pe langa problema costurilor necesare reparatiei acestora, va puteti confrunta si cu problema deteriorarii totale a structurii blocului, ceea ce poate duce la evacuarea cladirii.

Alege sistemele de hidroizolatii blocuri Procas Expert Construct! Pentru a obtine mai multe informatii, te invitam sa accesezi platforma web a companiei (www.procas.ro) sau sa ne contactezi, utilizand informatiile de mai jos:

Procas Expert Construct, date de contact:

Adresa: Strada Pancota, nr. 5, bloc 14, scara 4, parter, apartament 93, sectorul 2, Bucuresti

Tel.: 021.240.11.54

Fax: 021.240.11.54

Mobil: 0723.577.910 sau 0723.379.919

Adresa de e-mail : office@procas.ro