Sisteme de alarma: ce sunt si cum functioneaza

sisteme de alarma

Siguranta nu este doar un moft si nicidecum un lux, ci poate fi accesibila tuturor. In acest scop s-au inventat diverse tipuri de sisteme de alarma, menite sa va pastreze casa, bunurile, precum si orice tip de dauna, in siguranta.

Cum functioneaza aceste sisteme de alarma?

Sistemele de alarma au urmatoarele componente principale: sirena, care poate sa fie instalata atat in interior cat si in exterior, iar scopul lor este atentionarea antiefractie, adica un zgomot voluminos pe care aceasta il emite pentru a descuraja rau facatorii si a atentiona propietarul despre incident; detectori cu fir si detectori cu wireless care au rolul de a interpreta pericolul prin inregistrarea temperaturilor cat si a modificarilor acestora atunci cand un incident este pe cale sa se intample. Acesti detectori sunt facut in asa fel incat sa nu raspunda la stimuli precum animale de casa. Si nu in ultimul rand, module de acces, care pot sa fie cu fir, wireless, pe baza de voce sau GSM. Aceste module vor fi integrate pe un panou de control intr-un sistem de alarme, avand niste interfete care genereaza comenzi atunci cand apar evenimente sau modificari de la dispozitivele de control din cadrul sistemului. Exista de asemenea si sisteme de alarma hibrid, adica o combinatie intre sistemele de alarma cu wireless si cele cu cabluri.

Cum alegeti cele mai potrivite sisteme de alarma?

Sisteme de alarma se aleg in functie de specificul fiecarei locuinte in parte. Majoritatea specialistilor recomanda sistemele de alarma cu wireless intrucat puteti sa evitati astfel instalarea cablurilor care pot avea un aspect inestetic. Acest tip de sisteme de alarma pot fi utilizate cu ajutorul unei telecomenzi sau cu ajutorul unei tastaturi, fiind usor de folosit. De asemenea, daca aveti o casa cu mai mult de un etaj, acest sistem permite sa activati sistemul de alarma doar intr-o parte a casei, la parter, spre exemplu sau doar la etaj.

Pe langa aceste sisteme de alarma, un sistem de supraveghere video ar veni in ajutorul celor de alarma, pentru siguranta maxima. Ambele sisteme pot fi instalate in locuri private, cat si in locuri publice, avand rolul de a preveni orice fel de incident neplacut sau chiar sa ajute la rezolvarea unor cazuri de infractiuni grave sau furt, cum de astfel se si intampla de obicei.

Siguranta fiecarei persoane nu trebuie sa fie lasata la indemana soartei, mai ales cand exista atatea tehnologii menite sa previna si sa descurajeze orice act ilegal. Daca sunteti in cautarea unor sisteme de alarma care sa va protejeze bunurile, bunastarea locuintei, dar si pe cei din jur, nu ezitati sa intrebati specialistii ce fel de sistem de siguranta se potriveste locuintei dumneavoastra. Puteti sa aflati mai multe informatii pe www.alarme-supravegheri-automatizari.ro precum si sa achizitionati un sistem care sa raspunda nevoilor personale de siguranta pe care le aveti. Desi pe termen scurt un sistem de alarma pare a fi o investitie costisitoare, ea nu reprezinta altceva decat o investitie profitabila pentru siguranta si pentru viitor.