Si tu meriti un tort personalizat nunta!

Tortul miresei nu este un deliciu de care ne bucuram doar noi, cei din secolul XXI. Acesta a prins viata inca de acum 2.000 de ani, singura diferenta consta in faptul ca in 2015 se poarta tort personalizat nunta, exact dupa gustul mirilor, cofetarii fiind adevarati artisti culinari, iar creatiile lor adevarate capodopere de arta… comestibile.

Tort personalizat nunta, o felie de istorie pentru toti pofticiosii!

 

Si tu meriti un tort personalizat nunta!Stii cand a inceput istoria tortului de nunta? Inca de acum 2.000 de ani, pe vremea lui Alexandru cel Mare. Acesta a reusit sa imbine traditiile orientale cu cele grecesti la celebra nunta din Babilon, nunta la care nici mai mult, nici mai putin de 10.000 de soldati – greci si macedonieni deopotriva – s-au casatorit cu femei din Orient. Acum si-a facut aparitia si celebrul tort personalizat nunta, care nu era altceva decat o paine din grau, orz sau secara aromata cu migdale, fructe confiate sau nuca. Aceasa paine se umplea cu o crema pe baza de branza, anason si miere si se orna frumos cu petale de trandafir. Un deliciu!

In Roma Antica tortul miresei era tot o paine pe baza de grau sau orz. Aceasta se taia chiar deasupra capului miresei, simbolizand fertilitatea, prosperitatea si norocul. Obiceiul se mai pastreaza inca in Italia din zilele noastre, turta rotunda avand aceeasi semnificatie.

In Evul Mediu, englezii au fost cei care adus o inovatie in materie de torturi de nunta: asa numitele briose glazurate cu o glazura de zahar, care astazi poarta denumirea de royal icing. Se facea un turn de briose, iar mirii trebuiau sa se sarute deasupra acestuia in semn de fericire. Francezii, prin secolul XVI, aveau pe post de tort de nunta chifle din grau pe care le acopereau cu crema.

In secolul XVIII din mainile cofetarilor iese tortul de nunta din fructe, un adevarat deliciu pentru papilele gustative, acesta concurand cu tortul alb, de-o eleganta desavarsita, ce a luat nastere in perioada victoriana. Modelul tortului alb a fost preluat si de catre cofetarii din ziua de astazi, acestia folosind fondantul pentru a realiza adevarate opere de arta.

Si cum prima felie din tortul de nunta trebuie taiata si degustata de miri, ca semn al grijii eterne pe care si-o vor purta reciproc, este cazul sa lasam vorbaria si sa trecem la degustat.

Tort personalizat nunta, piesa de rezistenta a unei nunti

 

Tortul de nunta sau tortul miresei este piesa de rezistenta a unei nunti si, pe drept cuvant, se lasa la final pe principiul ca ce-i mai bun si mai frumos trebuie sa aiba momentul Si tu meriti un tort personalizat nunta!1lui de glorie. Astfel, cand se aduce tortul miresei, luminile se sting, se aprind lumanari, se canta “La multi ani!”, iar toata lumea aplauda.

Daca vrei sa ai amintiri cu adevarat deosebite de la nunta ta, un tort personalizat nunta este obligatoriu. Iar daca esti din Bucuresti, Cofetaria Giorginio se va ocupa de toate detaliile pentru ca tu sa fii in culmea fericirii.

Maestrii cofetari ai Cofetariei Giorginio iti vor personaliza 100% tortul, de la blaturi si creme, pana la aspectul exterior, dimensiune, etaje, numar de persoane si culoare, pentru ca nunta ta sa fie reusita si sa ramana in amintirea tuturor!

Daca vrei sa te bucuri de o nunta ca-n povesti, alege un tort personalizat nunta de la Cofetaria Giorginio. Ai nevoie de informatii suplimentare despre cofetaria si produsele Cofetaria Giorginio? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0722-434.002 sau trimite un e-mail pe adresa cofetaria@giorginio.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.