Sfaturi si idei pentru amenajari interioare in functie de lumina naturala

amenajari interioare

Amenajarile interioare au inceput sa ocupe un loc tot mai important in viata noastra deoarece modul in care este aranjata locuinta noastra ne influenteaza in activitatile de zi cu zi. Oricine isi doreste sa aiba parte de un spatiu care sa faciliteze cat mai bine o ambianta care sa se plieze perfect pe rolul pe care il indeplineste fiecare camera.

Amenajari interioare in functie de camere si lumina naturala

Fiecare camera trebuie sa aiba o atmosfera aparte in functie de rolul pe care il indeplineste. De exemplu livingul este cea mai mare camera din locuinta, aici intalnindu-se toti membrii familiei pentru a desfasura diferite activitati impreuna, pentru a discuta si pentru a se relaxa. Asadar, in aceasta camera pentru a avea o atmosfera cat mai relaxanta trebuie sa avem in vedere o aerisire si iluminare cat mai buna, si, sa evitam sa o incarcam cu piese de mobilier inutile care ne restrang din spatiu. Pentru a avea parte de lumina naturala a soarelui cel mai bine ar fi ca livingul sa fie orientat catre nord. Desigur la fel de importanta este si panorama in ambientul livingului.

Pentru a alege spatiul in care amplasam bucataria trebuie sa ne gandim daca suntem genul de persoane care prefera sa gateasca mai mult sau care prefera sa comande ceva sau sa ia masa in oras. Daca ne place sa gatim ar fi bine ca bucataria sa fie amenjata in nord deoarece cuptorul va contribui la cresterea temperaturii camere. Totusi parerile sunt impartite deoarece multi specialisti considera bucataria un loc de socializare al familiei pe durata meselor, acest lucru impunand ca bucataria sa fie amenjata in sudul locuintei pentru a avea parte de o luminozitate cat mai buna.

Dormitoarele ar trebui amplasate in est. Si pentru dormitoare lumina joaca un rol important dat fiind faptul ca modul in care ne trezim ne poate influenta pe parcursul intregii zile. Pentru a avea parte de o lumina placuta in timpul dimentii cel mai potrivit punct cardinal este estul.

Amenjari interioare care nu necesita o lumina naturala puternica

Pentru restul camerelor amenajarile interioare nu vor constitui sarcini prea dificile.

Daca detinem un computer ar fi ideal ca biroul sa fie amenajat in nord pentru ca lumina sa nu ne daranjeze cand il utilizam.

Si baia poate fi amenajata foarte bine in nordul sau in sudul locuintei deoarece fiind un spatiu intim nu necesita ferestre largi.

In ceea ce priveste dressingul acesta ar putea fi amplasat oriunde in locuinta atata timp cat se afla la indemana oricarui membru al familiei.

Amenajari interioare care reduc din lumina naturala

Balcoanele si loggiile fac parte din categoria amenajarilor interioare care reduc din lumina naturala a casei, totusi acest lucru poate fi compensat cu o deschidere mai larga a spatiilor vitrale, acestea asigurand cea mai buna iluminare a camerelor.

Pentru mai multe detalii si sfaturi legate de amenajari interioare echipa noastra de profesionisti va va sta la dispozitie, iar cu un singur click pe www.logosidesigninterior.ro  veti afla idei noi pentru o locuinta de vis.