Sfaturi pentru utilizarea de bandaje elastice

matopat_universal_15x5m_nowe-630x552Fie ca vorbim de practicanti de sport sau doar de ghinionisti, entorsele sunt apanajul cazaturilor si mai ales intalnite in sezonul rece, moment in care suprafata trotuarului si a strazii sunt acoperite cu gheata. Ei bine mai e ceva pana la sezonul rece, sau cum ar spune orice medic de la ortopedie, cel al entorselor, insa, cum niciodata nu e prea  devreme pentru a te pregati, Hufmed va ofera pe langa necesarele bandaje elastice si sfaturi pentru ingrijirea entorselor dar si a altor afectiuni cauzate de trantele pe gheata.

Vom trata situatia din doua perspective, cea a persoanei care ofera primul ajutor, apoi vom reveni la persoana care sufera de o entorsa.

Utilizarea de bandaje elastice in cazul entorsei

Dupa cum se stie, iarna, persoanele varstnice sunt cele mai predispuse la cazaturi, tocmai de aceea, in momentul in care sunteti martorul unui astfel de incident, verificati mai intai daca persoana in cauza este constienta, deoarece exista un risc major de impact in zona capului. Daca nu este constienta sunati de urgenta la numarul gratuit de urgnete 112.

In cazul fericit in care persoana este constienta, verificati daca exista rani sau fracturi grave la nivelul articulatiilor. Daca nu, dar totusi banuiti o entorsa sau ruptura de membru, puteti folosi ceea ce aveti la indemana pentru a inlocui efectul pe care il ofera utilizarea de bandaje elastice. Pentru a imobiliza membru, puteti folosi chiar si o haina mai subtire infasurata strans in jurul membrului afectat, insa atentie, nu strangeti prea tare, altfel riscati sa opriti vascularizarea portiunii respective de corp. Dupa ce v-ati asigurat ca membrul respectiv este bine asigurat, apelati numarul 112 pentru a solicita asistenta medicala.

In cazul in care dumneavoastra sunteti victima, puteti apela la bandaje elastice pentru a imobiliza partial membrul respectiv. Acestea sunt utile si pentru alte afectiuni, nu numai entorse. Astfel, daca aveti nevoie de buna fixare a unui pansament intr-o zona articulata (cot, incheitura, genunchi, etc.) prin folosirea de bandaje elastice puteti asigura pozitionarea pansamentului, astfel incat acesta sa ramana fix.

Fixare elastica prin bandaje elastice

Gama de bandaje elastice oferita de Hufmed este variata si cuprinde  atat categoria clasica cat si cele speciale, supra-elastice pentru fixarea pansamentelor in zonele articulatiilor dar si partile drepte ale corpului. De asemenea, acest tip de bandaje elastice poate fi folosit si pentru zonele conice ale corpului, cum sunt articulatiile cotului si a genunchiului. Astfel, puteti asigura o excelenta imobilizare a pansamentului, eliminand riscul deplasarii acestuia.

O alta utilizare unpic mai aparte fata de domeniul medical pentru aceste bandaje elastice este cea din domeniul sportiv. Datorita elasticitatii acestora si a sistemului de prindere cu clema, aceste bandaje elastice sunt folosite de catre sportivi pentru a evita intinderea si luxarea articulatiilor, mai precis a ligamentelor.

Asadar, ca si concluzie rapida, aceste bandaje elastice sunt perfecte pentru orice situatie in care este necesara imobilizarea partiala a articulatiilor, dar si pentru fixarea sigura si elastica a pansamentelor. Pe siteul www.hufmed.ro puteti gasi tipul de bandaje elastice perfect pentru nevoile dumneavoastra dar si alte produse medicale dar si articole de unica folosinta. Va asteptam!