Sfaturi pentru a utiliza culorile acrilice

culori acrilice

Cea mai profundă expresie a creativității umane este arta. Fiecare artist de-a lungul timpului a încercat cel puțin să lase drept moștenire una dintre cele mai prețioase creații ale sale: tablourile.

Expresivitatea fiecărui tablou, modul în care transmite un mesaj către cel care admiră opera de artă, toate acestea sunt elemente foarte importante. Dar, dincolo de fiecare tablou pe care îl admirăm zac zeci de ore de muncă.

Dacă v-ați întrebat vreodată cum sunt obținute aceste culori vii și perfecte atunci cu siguranță trebuie să vă spun că păstrarea în condiții bune a materialelor folosite cum sunt culorile acrilice, acuarelele, culorile de ulei și alte materiale folosite pentru pictură este esențială deoarece dacă acestea se usucă atunci nu mai sunt bune pentru a fi folosite și atunci este necesară o înlocuire mai deasă decât în mod normal.

Culorile acrilice, de exemplu trebuie să se păstreze în anumite condiții iar pentru acest lucru am adunat câteva sfaturi de la experți pentru ca să știți cum să le păstrați.

Atunci când utilizați culorile acrilice, după cum bine știți acestea dacă sunt lăsate cu dopul desfăcut se usucă foarte repede și, atunci este recomandat să puneți pe șevalet doar cât utilizați. De asemenea, în cazul în care aveți nevoie ca aceste culori acrilice să stea pentru o perioadă mai îndelungată de timp pe șevalet, atunci ar fi bine să aveți la îndemână un recipient cu pulverizator cum sunt cele cu soluție pentru curățat geamul, umplută cu apă și să stropiți din când în când culorile acrilice de pe șevalet. Acest lucru este bine să îl faceți tot pentru a preveni uscarea timpurie a culorilor acrilice.

De asemenea este indicat să ștergeți în mod regulat pensulele pentru a evita uscarea culorilor acrilice. Acest lucru nu duce decât la o mai mare greutate a curățării pensulelor. Tocmai de aceea este indicat să păstrați în mod regulat lângă voi un recipient cu apă.

Pentru a utiliza aceste culori acrilice într-un mod inedit și pentru a obține culori opace, puteți aplica un strat mai gros pe pânză direct din tubul cu culori acrilice și să îl amestecați cu un pic de alb titan iar dacă amestecați cu apă veți obține un efect transparent. Astfel vă puteți juca cu aceste culori acrilice și să obțineți tot felul de efecte care de care mai inedite.

Dacă totuși nu doriți să pierdeți din culori, în loc de clasica apă puteți folosi un liant pentru culorile acrilice care sunt mai recomandate decât apa.

Aceste culori acrilice sunt permanente și nu se pot aduce modificări sau să se reutilizeze suprafața pe care au fost aplicate. În schimb, dacă totuși doriți să mai pictați ceva peste, este mai recomandat să utilizați acuarele.

Dezavantajul la aceste culori acrilice este acela că trebuie să lucrați rapid din cauza faptului că se usucă foarte repede. Dacă se lucrează pe hârtie cu aceste culori acrilice, atunci se mărește considerabil și timpul de lucru.

Dacă luați în considerare aceste câteva sfaturi, cu siguranță veți îmbunătăți modul în care lucrați cu aceste culori acrilice. Pentru a găsi întotdeauna la îndemână toate instrumentele necesare și chiar vitale, am putea spune, pentru creațiile voastre, puteți trage o privire și pe site-ul nostru www.profiart.ro.