Sfaturi pentru analize corecte cu un analizor urina

10801601_1506218072985344_191734069218364673_nAtunci cand vorbim de o problema medicala, prima actiune pe care atat medicul de familie cat si orice alt medic pe care v-o va face este sa mergeti la analize. De obicei, pentru a verifica modul in care sistemul digestiv si cel urinar functioneaza, se recurge la teste de urina. Acestea implica prelevarea unei cantitati mici de urina, astfel incat aceasta sa poata fi analizata cu ajutorul unui analizor urina. Hufmed, pe langa categoria de produse de unica folosinta si consumabile pentru unitati medicale, ofera si echipamente de analiza pentru laboratoare. Tocmai de aceea consideram ca putem sa va dam cateva sfaturi, dumneavoastra, pacientilor, legat de modul in care trebuie sa va prezentati la medic cu proba de urina, dar mai ales, ce trebuie facut inainte de a preleva aceasta proba.

In primul rand, un analizor urina este un echipament electronic foarte sensibil care reuseste sa indice componenta chimica si organica a probei, astfel incat un medic sa poata stabili un diagnostic corect si rapid.

Ei bine, ce trebuie sa faceti dumneavoastra inainte de a va preleva proba urina. E simplu, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont pentru a nu contamina proba sau a nu induce in eroare echipamentul analizor urina.

Pregatirea de dinaintea prelevarii de probe de urina

In primul rand, foarte important este ca in ultimele 24 de ore sa nu fi consumat alcool. Acesta influenteaza puternic orice tip de analizor urina dar mai ales duce la nevalidarea analizelor sau in cel mai grav caz, poate duce la un diagnostic total gresit si nedorit. De asemenea, tineti cont ca ultima masa trebuie sa consumata pana in ora 18.00 a zilei de dinainte, iar aceasta nu trebuie sa includa sosuri, prajeli sau alte tipuri de grasimi, si mai ales, fara dulciuri. Incercati sa consumati alimente gatite cat mai natural (la abur e cel mai recomandat) slab condimentata.

In dimineata prelevarii monstrei, nu consumati alimente de nici un fel, fie ca vorbim chiar si de cafea, sucuri sau ceaiuri. E cel mai bine sa consumati apa plata dar nu intr-o cantitate mai mare de 250ml . Ei bine, dupa ce ati prelevat monstra de urina, toate aceste interdictii pot fi ridicate doar in cazul in care nu vorbim si de alte prelevari (de sange, limfa, sau altele).

Performantele de detectie ale unui analizor urina

Sistemul analizor urina ofera indicatori pretiosi pentru personalul de specialitate dintr-un laborator de analize. Acesta masoara cantitatile deferitelor markere prezente in urina umana, aici vorbim de prezenta hemoglobinei,  cantitatea de proteine, Ph-ul urinei, dar si a glucozei si a altor indicatori chimici si organici.

Foarte important de mentionat este faptul ca un analizor urina nu va tine cont de faptul ca dumneavoastra nu ati respectat indicatiile medicului de dinainte de prelevarea probelor fiziologice, astfel, este cel mai bine sa urmati indicatiile personalului calificat pentru a putea obtine un rezultat al analizelor optim si corect.

Hufmed este partenerul de incredere al tuturor medicilor si institutiilor medicale din Romania si nu numai, prin intermediul produselor noastre si a serviciilor noastre ce pot fi accesate prin siteul nostru, www.hufmed.ro