Sfaturi pentru amenajarea dormitoarelor mici

amenajari interioare

Spațiile mici întotdeauna dau bătăi de cap atunci când vine vorba despre amenajările interioare. Cu toate acestea nu putem să schimbăm acest aspect prin a cumpăra o altă locuință din motive foarte bine întemeiate legate de buget. Totuși nu trebuie să luăm măsuri drastice întrucât cu câteva trucuri bine plasate putem să realizăm o amenajare interioară care să dea cel puțin senzația că spațiul este mai mare și mai aerisit.

La amenajările interioare a spațiilor mici este mai mult decât esențial să ții cont și de culorile pe care le folosești și mai ales în ce cantitate. Pentru că dacă folosești numai culori închise sau culori prea multe riști să transformi întreg spațiul într-un loc inconfortabil și haotic obținând exact efectul invers față de cel dorit. Cu toate acestea nu trebuie să vă fie teamă să utilizați culori, dar o regulă a amenajărilor interioare spune că nu trebuie să utilizați mai mult de trei culori. Dacă nu vrei să zugrăvești din nou toată camera poți opta pentru niște culori mai puternice la elementele textile și decorative din cameră.

Atunci când vreți să realizați o amenajare interioară a unui spațiu mic trebuie să aveți în vedere și cantitatea de mobilier pe care o veți utiliza, dacă este necesar renunțați la câteva piese de mobilier. Eventual mobilierul de care nu mai aveți nevoie îl puteți dona sau distribui în alte spații din casă.

De asemenea atunci când realizați amenajări interioare a spațiilor mici trebuie să evitați mobilierul supradimensionat. Acest aspect poate să vă redea un spațiu util mai mare.

Un alt truc pe care îl puteți folosi la amenajarea spațiilor mici este acela să te folosești la maxim de spațiul de care dispui. Dacă ai posibilitatea atunci folosește mobilier modular care se integrează ușor în spațiile mici. www.Logosidesigninterior.ro

Nu trebuie să îți fie teamă de ideile creative întrucât este recomandat să te folosești de orice idee atunci când vine vorba despre amenajări interioare a spațiilor mici. Desene pe pereți, postere care să sugereze continuitatea spațiului toate sunt permise.

De asemenea pentru a mări vizibil spațiul folosește oglinzi deoarece în acest fel poți da chiar senzația că ai un spațiu dublat. Așadar nu îți fie teamă să folosești oglinzi atunci când amenajezi interiorul unei camere mici. Ca element decorativ, oglinzile sunt foarte elegante și se potrivesc perfect pentru orice tip de cameră indiferent dacă vorbim despre dormitor sau sufragerie. De asemenea ferestrele joacă un rol foarte important în amenajările interioare a spațiilor mici așa că și acestea trebuie puse în valoare prin utilizarea unor perdele și draperii ăn culori deschise și din materiale cât mai ușoare.

Sursele suplimentare de lumină pot pune în valoare foarte bine spațiile unde lumina naturală nu pătrunde cu prea multă ușurință. În acest fel chiar și seara camera va părea mai spațioasă și mai ordonată din punct de vedere al amenajărilor interioare.

Așadar nu trebuie să fiți dezamăgiți de lipsa de spațiu pentru că câteva trucuri bine plasate așa cum sunt cele enumerate mai sus vă pot transforma locuința într-un spațiu aerisit, modern sau elegant în funcție de gusturile voastre și nu va trebui să vă faceți probleme că nu este suficient spațiu așa cum v-ați fi dorit.