Rulouri gazon de cea mai buna calitate

Cum-ingrijesti-gazonul-realizat-din-rulouri-de-gazon1

Daca tot vine iarna, haideti sa ne inveselim un pic si sa ne gandim la culoarea verde a gazonului sanatos si de calitate pe care Euro Glia vi-l ofera sub forma de rulouri gazon ce poate fi aplicat atat in proiecte de amenajare a gradinilor si a spatiilor verzi, dar si pentru proiecte mai ample de peisagistica si parcuri. Insa, cum in Romania sunt zeci de firme care se ocupa de furnizarea de rulouri gazon si de servicii de peisagistica, cum definim calitatea in cazul unui gazon, si mai ales cum afecteaza aceasta aspectul unei gradini, sa zicem. Ei bine, la aceste intrebari urmeaza sa raspundem mai pe larg in cadrul acestui articol, analizand o serie de factori ce influenteaza atat calitatea unor rulouri gazon cat si aspectul si usurinta de intretinere a unui gazon.

Cum sa obtii rulouri gazon de cea mai buna calitate

In primul rand, calitatea unor rulouri gazon pleaca de la modul in care acestea sunt formate. Aici intervin cateva aspecte, cum ar fi calitatea semintelor, sanatatea acestora si mai ales soiul de seminte de iarba folosite pentru producerea unor rulouri gazon. Semintele trebuiesc sa fie tratate in mod corespunzator inainte de a fi plantate. Astfel prin tratarea lor se elimina eventualii factori daunatori, iar prin trierea semintelor sanatoase fata de cele afectate duce la o selectie eficienta. Odata selectionate, semintele sanatoase sunt pregatite pentru a fi plantate.

Solul care urmeaza sa fie transformat in rulouri gazon trebuie si el pregatit la randul lui pentru a putea da roade cat mai bune. Astfel prin amestecarea solului cu o serie de ingrasminte si tratamente eficiente pentru fertilizarea si eliminarea daunatorilor din sol este doar primul pas. Irigarea in mod uniform si eficent a pamantului este si ea o conditie primara a calitatii gazonului. Pentru a obtine acest lucru, cantitatea de apa folosita la irigare este atent masurata iar toate elementele nutritive sunt adaugate pentru a oferi toate mineralele si substantele necesare ca firele de iarba sa fie perfecte.

Rulouri gazon cu un aspect sanatos si frumos

Calitatea unor rulouri gazon se vede inca de la prima vedere. Densitatea firului de iarba trebuie sa fie atat de mare, incat la privirea gazonului sa nu putem vedea culoarea neagra a pamantului. De asemenea, radacinile firelor de iarba trebuie sa fie sanatoase, viguroase si bine ancorate in sol. Culoarea gazonului trebuie sa fie de un verde crud, iar rata de crestere a acestuia trebuie sa fie uniforma in timp. De asemenea, starea de sanatate a gazonului este cea care ofera acestuia rezistenta in timp si impotriva intemperiilor. Bine inteles, in conditii de vreme severa, temperaturi foarte ridicate sau joase, gazonul trebuie protejat prin luarea unor masuri de curatare si pregatire a acestuia cu ajutoru unor ingrasaminte si elemente de protectie.

Ca si concluzie, putem spune ca niste rulouri gazon sanatoase se diferentiaza prin aspect si prospetime. Va putem asigura la Euro Glia expertii nostri acorda o deosebita atentie tuturor aspectelor implicate in producerea de rulouri gazon de cea mai buna calitate. Va asteptam sa va convingeti de acest lulcru pe siteul nostru www.euroglia-gazon.ro Va asteptam!