Robineti industriali pentru aplicatii multiple de la Alitatun!

Robinetii reprezinta un ansamblu de piese ce servesc la stabilirea, intreruperea, dirijarea sau reglarea circulatiei si presiunii unui fluid sau aer, printr-o conducta sau, altfel spus, robinetii sunt acele instrumente mecanice care permit sau opresc curgerea fluidelor, care realizeaza amestecarea sau schimbarea directiei curgerii si/ sau a debitului sau instrumentele care modifica presiunea si temperatura fluidului.

Daca aveti nevoie de robineti industriali, care sa va ajute sa realizati unele dintre aceste aplicatii, trebuie sa stiti ca societatea Alitatun din Barlad, judetul Vaslui, va pune la dispozitie o gama larga si diversificata de astfel de produse, pe care va lasam sa le descoperiti in cele ce urmeaza.

Tipuri de robineti industriali

  • Robineti fluture- ideali pentru exploatarea si distributia de apa industriala (calda sau rece), de vapori saturati, apa potabila, fluide cu particule solide, fluide petroliere, etc. Aceste tipuri de robineti nu au flanse, montarea lor realizandu-se intre flansele conductelor sau cu flanse de capat si contraflanse de prindere.
  • Robineti cu sertar- se pot monta pe conductele de transport a apei potabile, dar si a apei din sistemele alimentare si distributie in retelele urbane, de irigatii, din statii de pompare, statii de tratare a apei, industria chimica, etc. Sertarul poate fi cauciucat, cutit sau pana, cu mai multe tipuri de actionari.
  • Robineti cu sfera- se pot utiliza in retele de distributie a apei potabile, in retele de canalizare si apa menajera, statii de pompare in agricultura, etc.
  • Robineti de retinere (cu disc sau cu ventil)- se pot monta in instalatii de apa potabila, instalatii de gaz, produse petroliere sau alte fluide. Utilizarea lor este recomandata in medii care nu contin particule mecanice in fluid, avand rolul de a impiedica fluidul din conducta sa se intoarca in sensul opus.
  • Robineti cu diafragma- functioneaza ca supape de inchidere in sistemele de proces, putand fi utilizati in diverse domenii: industria alimentara (in varianta aseptica), in industria farmaceutica, etc., avand chiar si rol de control al fluxului in proces. Varianta clasica este compusa dintr-un corp cu robinet cu doua sau ma multe porturi, o diafragma si un stavilar sau scaun pe care diafragma inchide supapa, sigiland-o.
  • Robineti cu scaun.

Pentru mai multe detalii despre fiecare model de robinet in parte, va rugam sa apelati cu incredere la ajutorul specialistilor nostri, care sunt pregatiti sa va ofere consultanta de specialitate pentru alegerea optima a produselor de care aveti nevoie.

Avantaje robineti industriali

robineti industrialiIn functie de tipul si de aplicatia fiecarui robinet in parte, acestia prezinta avantaje diferite care ii recomanda ca fiind alegerea ideala pentru respectiva utilizare. Insa, in acelasi timp, prezinta si o serie de avantaje comune, cum ar fi: sunt confectionati din materiale de calitate, in acord cu normativele legislative aflate in vigoare in acest domeniu, asigura o durata indelungata de exploatare, au o constructie robusta si dimensiuni compacte, sunt rezistenti la coroziune si la alti factori care le-ar putea influenta functionalitatea, sunt usor de actionat si de manevrat, valvele acestora se pot utiliza pentru temperaturi si  presiuni ridicate, etc.

Alitatun este unic distribuitor in Romania al firmei InterApp Elevetia, cunoscuta pentru calitatea si fiabilitatea robinetilor industriali pe care ii fabrica si pe care noi ne bucuram sa ii comercializam pe piata din Romania, satisfacand chiar si cele mai exigente cerinte. Va asteptam!