Reuginstal – Investiti in instalatiile solare de apa calda!

Instalatii-solare-apa-caldaIn ultimii ani, interesul manifestat de public pentru panouri solare a crescut exponential. Energiile regenerabile reprezinta un subiect de interes pentru multe persoane, deoarece promit reducerea costurilor cu intretinerea casei si nu numai. Unul dintre cele mai des intalnite scopuri pentru care energia solara este captata si folosita o reprezinta incalzirea apei menajere. In acest domeniu progresele tehnologice au fost atat de mari incat, in ultimii ani, panourile solare pentru incalzirea apei au ajuns la grade de eficienta de 93-94% in transformarea energiei solare in energie termica. Astfel de instalatii solare va pune la dispozitie si compania Reuginstal din Focsani. Aceasta gama de instalatii solare pentru preparare apa calda acopera nevoile de incalzire ale familiilor de 2 pana la 4 persoane.

Firma din Focsani comercializeaza sisteme solare complete, care contin toate componentele necesare instalatiei de preparare a Apei Calde Menajere (ACM). Fiecare componenta a unui astfel de sistem va fi instalata in locul ideal al casei, pentru a obtine un randament maxim. Panourile solare vor fi montate pe acoperisul casei, sau pe o platforma special construita, langa casa, pentru a permite orientarea sudica a colectoarelor si un traseu cat mai scurt al tevilor pana la boilerul de stocare.

Boilerul se instaleaza, in functie de cerintele sau de spatiul disponibil la fiecare lucrare, in pod, la etaj, la subsol, in camera tehnica, astfel incat sa fie cat mai aproape de colectoarele solare si, in acelasi timp, sa fie usor accesibil si ferit de temperaturi extreme. Controlerul eletronic se monteaza, de obicei, in aceeasi incapere cu boilerul, dar poate fi montat si intr-o alta locatie, la cererea clientului. Traseele de racordare a boilerului la panouri trebuiesc calculate astfel incat sa aiba lungimea minima permisa de fiecare lucrare in parte, pentru a minimiza pierderile de energie termica de-a lungul tevilor.

Cum functioneaza instalatiile solare complete de apa calda Reuginstal?

Energia solara este captata in interiorul tubului vidat, unde este transferata heat-pipe-ului de cupru. Caldura ajunge apoi in capatul superior al sau, fiind preluata de catre agentul termic (antigel solar). Antigelul o transporta la schimbatorul de caldura din boiler si este preluata de catre apa. Apa incalzita poate fi apoi folosita ca apa calda menajera sau sursa de energie pentru agentul termic de incalzire, care ajunge la centrala termica standard (pe lemne, gaze, motorina, etc…) si apoi in circuitul de incalzire al casei. Operarea sistemelor solare complete este asigurata de controlerul electronic care comanda pornirea si oprirea pompei de recirculare in functie de diferentele de temperatura citite de senzorii din colectoare si boiler.

In concluzie, sistemele solare complete Reuginstal sunt un generator direct de apa calda care poate fi folosita fara interventia centralei clasice si un ajutor pentru centrala, ce preincalzeste agentul termic inainte de a fi preluat de aceasta si adus la temperatura optima pentru incalzirea locuintei. Astfel, aportul la incalzire al unui sistem solar complet este direct proportional cu numarul de panouri solare folosit si capacitatea boilerului de stocare.

Avantajele instalatiilor solare complete de apa calda Reuginstal:

– Functioneaza indiferent de temperatura exterioara, chiar si iarna;

– Tuburile vidate ofera performante bune si pe timp innorat, fiind capabile sa capteze radiatiile infrarosii care patrund prin nori;

– Datorita izolatiei foarte bune oferite de vid, panourile functioneaza chiar pana la -20 grade Celsius;

– Panoul functioneaza in continuare chiar daca unul sau mai multe tuburi se sparg;

– Tuburile avariate sunt usor de schimbat;

– Ofera eficienta energetica tot timpul anului si asigura costuri zero cu combustibili conventionali pentru cel putin 5 luni pe an;

– Energia oferita de panouri este energie ecologica si nu polueaza mediul inconjurator;

– Au cel mai bun raport calitate pret de pe piata.

In afara de aceste instalatii revolutionare de apa calda, la magazinul de instalatii Reuginstal veti mai putea gasi centrale pe gaz, centrale electrice, aparate de aer conditionat, boilere, pompe, hidrofoare, instalatii de dedurizare si filtre mecanice pentru apa.

Date de contact:

Focsani, str: Av. Muntenescu, nr: 22, jud: Vrancea

Persoana de contact:

Ripeanu Eugen

Telefon: 0726109867

Fax: 0337814093

E-mail:  eugenripeanu@gmail.com

Articol oferit de zoom-biz.ro!