Psiho Consult DC te ajuta sa-ti gasesti echilibrul

Cabinet-psihoterapie-I4GoGDin cauza stresului cotidian, al stilului de viata nesanatos si mult prea solicitant, al esecurilor pe plan profesional cat si personal, se nasc frustrari si probleme de ordin atat psihic, cat si sufletesc. Generic, depresia a fost desemnata boala secolului 21, facand victime in randul a milioane de oameni la nivel global. Chiar daca aceasta nu se manifesta ca o boala obisnuita, efectele sale sunt devastatoare si degradante pentru individ pe termen lung. Anxietatea, agresivitatea, dependenta, timiditatea, sau fobia sunt numai cateva din afectiunile care pot fi tratate cu ajutorul psihoterapiei, cea care vine in sprijinul dezvoltarii personale si integrarii in societate a celor care trec prin momente nefaste si blocaje emotionale.

Psihoterapia consta in interventia psihologica realizata in mod stiintific si umanist, in scopul promovarii sanatatii, optimizarii, autocunoasterii si dezvoltarii personale, in scopul modificarii factorilor psihologici implicati in tulburarile psihice, psihomatice si in tulburarile somatice, precum si in situatii de urgenta si risc. Psihoterapia face parte din terapiile alternative care duce la o mai buna cunoastere de sine si in societate, la echilibrare personala.

Psihoterapiile umaniste privesc persoana intr-un mod autentic si natural, denumind-o client si nu pacient. Psihoterapia este o necesitate atunci cand mediul de crestere a individului nu  fost prielnic si din motive puternice si sanatoase de dezvoltare solicita ajutor calificat cu ajutorul caruia sa gaseasca conditii noi si posibilitati de recuperare si vindecare sufleteasca. Cu alte cuvinte, psihoterapia este intalnirea intre un specialist si una sau mai multe persoane aflate in dificultate, avand ca scop asistarea respectivei persoane pentru a-si depasi sau gestiona problemele. In sedintele de psihoterapie desfasurate intr-un cabinet de specialitate, persoana este ajutata sa-si gaseasca solutii mai bune de viata, in general, sa-si restructureze si sa-si optimizeze propria configuratie a personalitatii astfel incat sa-si poata rezolva problemele intr-un mod matur si realist.

In lume se practica cel putin 200 de tipuri de terapie, insa cele mai cunoscute sunt:

– terapiile psihanalitice;

– terapiile cognitiv-comportamentale;

– terapiile umaniste;

– terapiile sistematice de familie;

– terapiile corporale;

– terapiile hipnotice si de relaxare;

– terapiile integrative.

In functie de specificul problematicii ce necesita rezolvare, ca durata, o terapie poate fi:

– pe termen lung (cativa ani) si urmareste restructurarea personalitatii;

– pe termen mediu (circa 1 an) pentru modificarile in stilul relational;

– pe termen scurt (cateva sedinte), centrata pe simptom.

Important de retinut este faptul ca psihoterapia are ca obiective diagnosticarea si tratamentul non-medicale si non-chimice.

La un moment dat in viata, ne putem simti coplesiti si putem avea nevoie de ajutor pentru a ne depasi problemele. Psihoterapia inseamna colaborare si incredere intre client si terapeutul sau, inseamna confidentialitate si presupune un mediu in care clientul sa se simta inteles si ajutat, de aceea exista Psiho Consult DC, cu o echipa formata din psihologi si terapeuti experimentati si pregatiti pentru a reusi sa vindece chiar si cele mai adanci si ascunse rani emotionale.

Deviza noastra este “un suflet linistit creaza conditiile pentru a fi linistit”, si asta pentru ca abordam intr-un mod holistic problema pentru care clientul ne solicita ajutorul. Psiho Consult DC iti pune la dispozitie un cabinet psihoterapie unde problemele tale emotionale isi vor gasi solutia.

Cu sediul in Bucuresti, Psiho Consult DC este specializata pe testari cu poligraful, consultanta psihologica, si psihoterapie. Serviciile noastre se adreseaza atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice sau de stat. Psihoconsult vine in sprijinul tau cu:

– psihoterapie de cuplu si familie;

– psihoterapie individuala;

– evaluari psihologice in medicina muncii;

– consultanta psihologica in resurse umane;

– aplicatii psihologice in marketing;

– victimologie;

– avizari psihologice pentru port arma;

– avizari psihologice pentru agentii de paza.

Pentru mai multe detalii, acceseaza pagina noastra de internet si contacteaza-ne.