Protejeaza-ti sanatatea si mediul inconjurator prin neutralizarea deseurilor – EcologMed

our_offerIn ultimii ani, oamenii au realizat importanta unui mediu inconjurator curat si au inceput sa dezvolte metode cat mai inovatoare pentru reciclarea sau eliminarea deseurilor. Un mediu inconjurator mai curat nu inseamna doar un habitat natural restabilit pentru existenta florei si a faunei, ci si asigurarea unei stari bune de sanatate a oamenilor. Din nefericire, nu vom reusi niciodata sa utilizam absolut toate materialele in executia unui proiect sau sa reciclam toate resturile ramase; in acest scop, am gasit metode eficiente de neutralizare a deseurilor nereciclabile.

Din gama de deseuri nereciclabile fac parte si deseurile medicale; in cazul in care lucrezi in cadrul unui spital / unei clinici / unui cabinet medical in Timisoara si doresti sa elimini deseurile medicale printr-o metoda eficienta, care nu va avea efecte negative, iti recomandam sa apelezi la serviciile de neutralizare a deseurilor medicale oferite de firma EcologMed!

De ce este importanta neutralizarea deseurilor medicale?

Din nefericire, deseurile medicale fac parte din categoria deseurilor ce nu mai pot fi valorificate; mai mult decat atat, acestea au un impact negativ atat asupra mediului care ne inconjoara, cat si asupra sanatatii noastre. Existenta deseurilor medicale implica mai multe riscuri:

–         Deseurile infectioase (si nu numai) pot cauza aparitia unei game diverse de boli in zona in care au fost depozitate; unele persoane pot contacta boli infectioase nu doar prin atingerea deseurilor, ci pur si simplu din cauza ca intra in contact cu aerul contaminat.

–         Seringile si acele folosite sunt un pericol atat pentru copii, cat si pentru animale; acestia pot privi seringile ca pe simple jucarii si pot contacta numeroase boli in cazul in care se inteapa sau pur si simplu prin atingerea acului infectat.

–         Deseurile medicale au nevoie de o perioada foarte lunga de timp pentru a se degrada, aspect ce va conduce la afectarea mediului inconjurator.

EcologMed are ca scop distrugerea deseurilor medicale sau macar indepartarea efectelor chimice, pentru ca acestea sa nu mai reprezinte un pericol. Printre deseurile ce sunt neutralizate, se numara si:

–         Deseuri infectioase

–         Deseuri anatomo- patologice

–         Resturi de medicamente

–         Seruri

…si multe altele. Exista mai multe metode de neutralizare a deseurilor medicale, in functie de tipul acestora si de pericolul pe care il reprezinta:

–         Metoda sterilizarii termice – utilizata in special in cazul deseurilor periculoase sau infectioase, pentru a le transforma in materiale ne-periculoase ce urmeaza apoi a fi stocate in containere ecologice

–         Metoda incinerarii – cea mai cunoscuta si utilizata metoda de neutralizare a deseurilor; aceasta presupune arderea deseurilor (in special a celor anatomo-patologice), cenusa rezultata fiind sterila, nepericuloasa pentru sanatatea omului sau pentru mediul inconjurator. Mai mult decat atat, cenusa rezulata poate fi chiar utilizata ca material de constructie.

Contribuie si tu la o viata mai sanatoasa si la un mediu mai curat apeland la serviciile de neutralizare deseuri Timisoara EcologMed! Pentru a obtine mai multe informatii sau pentru a solicita ajutorul nostru, te invitam sa accesezi platforma web a companiei sau sa ne contactezi, utilizand informatiile de mai jos:

S.C. EcologMed S.R.L., date de contact:

Nr. Tel : 0724 / 710 446

Adresa: Str. Sanandrei, Nr.3
Timisoara, Timis, RO
307375

Adresa de e-mail : contact@ecologmed.ro

Articol oferit de zoom-biz.ro.