Protejati-va cladirea cu instalatii de paratrasnet oferite de Elis Electro Sibiu

Instalatii-paratrasnet-Sibiu-iSldAAuzim adeseori la stiri, in special in sezonul cald, cum furtunile violente sunt insotite de descarcari electrice cu impact catastrofal asupra vietii de zi cu zi a omului. In aceasta categorie de dezastre produse de trasnetele provenite din descarcari electrice putem include pierderile de vieti omenesti, incendiile, distrugerea unor aparate electrice, animale ucise si multe alte evenimente asemanatoare. Din fericire, la mijlocul secolului 18, savantul american Benjamin Franklin a pus bazele unei inventii care avea sa se remarce ca unul dintre cele mai importante din domeniul protectiei impotriva fenomenelor de acest gen: paratrasnetul. Treptat, paratrasnetul s-a dovedit a fi o inventie minunata, daca avem in vedere faptul ca statisticile arata o realitate ingrijoratoare, cu pierderi de vieti omenesti si materiale insemnate, an de an. Pentru a va ajuta sa preveniti eventuale efecte negative ale descarcarilor electrice violente din sezonul cald, compania Elis Electro va ofera servicii de calcul si montare instalatii de paratrasnet in Sibiu.

Ce rol au aceste instalatii de paratrasnet de la Elis Electro? 

Modul de functionare al acestor paratrasnete se bazeaza pe preluarea energiei electrice provenite de la trasnet, si de a o conduce in pamant. In mod normal, ele sunt montate pe cele mai inalte constructii, deoarece este recunoscut faptul ca trasnetul tinteste in mod deosebit punctele care au cea mai mare inaltime. Montarea unui paratrasnet este cea mai indicata solutie pentru evitarea producerii de accidente, cum ar fi incendiile, sau prevenirea eventualelor defectiuni ale instalatiilor electrice prezente in imobilul cu pricina. Paratrasnetul are forma unei tije de metal verticale sau poate fi pozitionat si orizontal, luand forma unui conductor. Paratrasnetul functioneaza pe principiul ca fulgerul loveste obiectele cu inaltime mai mare si bine legate la pamant, inaintea celor care au o inaltime mai mica desi sunt la fel de bine legate la pamant.

Asadar, principiul de functionare al unui paratrasnet este destul de simplu, in sensul ca fulgerul “cauta”, intotdeauna, drumul cel mai direct spre pamant, lovind cladirile inalte sau, in cazul in care este instalat un paratrasnet, varful acestuia, care trebuie sa se afle mult deasupra acoperisului. Curentul electric este condus prin intermediul unui cablu sau al unei fasii groase de arama, spre un disc de cupru care este ingropat la contactul cu panza de apa freatica. O astfel de instalatie trebuie sa reziste unui curent de pana la 200.000 de amperi, cat poate fi puterea electrica a fulgerului.

Reguli de protectie cand vorbim de instalatii de paratrasnet

Desi un paratrasnet protejeaza constructia pe care este amplasat, pentru om este periculos sa stea in apropierea acestuia, deoarece fulgerul se poate transmite, partial, si prin corpul uman. Din aceasta cauza, cablurile de electricitate, de telefon, conductele de apa sau de gaz, burlanele pentru scurgerea apei de ploaie, antenele si aparatele electrice trebuie conectate la pamant. Chiar si in aceste conditii, o locuinta nu este total protejata impotriva trasnetelor, de aceea fiind necesar ca, in timpul furtunii, aparatele electrice, telefoanele, antenele TV, obiectele metalice sa nu fie atinse. De asemenea, pentru ca un trasnet poate sa atinga si liniile de curent, generand supratensiuni de voltaj, dozele electrice trebuie sa aiba protectie de supratensiune.

In afara de serviciile de proiectare si ulterior instalare a paratrasnetelor, Elis Electro efectueaza si verificari PRAM ale acestora, oferind solutii complete clientilor sai, adaptate in functie de necesitatile acestora.

Date de contact:

Str. Traian Demetrescu nr.135 Sibiu,cod postal 550124 Romania

Telefon/Fax: 0269/220609

Mobil:0723232241 / 0722227864 / 0723264968

ovidelis@yahoo.com eliselectro@yahoo.com

Articol oferit de zoom-biz.ro