Procesul de colectare deseuri neferoase in Romania

cd08620c13367d5b0d85dd0642206f93

Cuprul, Aluminiu, Magneziu si alte metale neferoase sunt esentiale in industria producatoare de aparatura electronica si in domeniul IT, insa, cum tehnologia evolueaza intr-un mod extrem de rapid, ajungem sa cumparam chiar si odata la cateva luni un nou telefon, si mai bun decat cel vechi, urmand ca peste alte 6 luni sa apara ceva si mai performant, iar procesul continua. Ce se intampla cu toate produsele si piesele confectionate din materiale neferoase, unde ajung? Ei bine, Stilios este o companie din Ploiesti care stie foarte bine raspunsurile la acesta intrebare, motivul, simplu. Aceasta firma are ca principal domeniu cel de colectare deseuri neferoase oferind oportunitatea producatorilor de echipamente electrice si electronice sa poata folosi materiale reciclate, reducand astfel costurile cu aprovizionarea de materii prime.

Unele firme colectare deseuri neferoase incurajeaza furtul calificat!

Ideea deĀ  colectare deseuri neferoase a dus la un fenomen destul de nociv in Romania dar si la un subiect oarecum sensibil pentru aceasta tara. Tot mai multe persoane aleg sa procure diferite elemente si obiecte ce contin metale neferoase in ideea de a face un ban mai… necinstit sa spune in cuvinte blande. Acest lucru este datorat in primul rand si de operatorii de colectare deseuri neferoase inconstienti ce prefera sa achizitioneze obiecte si echipamente ce contin astfel de materiale. Poate cea mai afectata de acest comportament este ramura transporturilor feroviare, anual se constata pierderi de milioane de RON numai din cauza furturilor de elemente ce contin cupru sau aluminiu. Stilios, in calitate de firma de colectare deseuri neferoase vine sa traga un semnal de alarma in acest sens in dorinta de a limita acest fenomen total nociv pentru societate si care, uneori poate pune in pericol vieti.

Sursele din care noi ne procuram resursele sunt de cele mai multe ori echipamente electrice si electronice. Acestea sunt preluate prin programele noastre de colectare deseuri neferoase care vizeaza electrocasnice vechi sau produse electronice defecte. De asemenea, colectam deseuri de la firmele si companiile care in urma proceselor tehnologice lasa in urma reziduuri de acest fel. Consideram ca prin exploatarea acestor deseuri intr-o maniera constienta si mai ales productiva, am reusi sa eradicam aceste furturi de cabluri sau conductori, dar si alte tipuri de elemente.

Dorim sa oferim un exemplu in ceea ce priveste procesul de colectare deseuri neferoase

Deseurile stranse in urma procesului de colectare deseuri neferoase ajung in zona de triere unde sunt separate de celalalte tipuri de materiale, iar in final, materialul neferos rezultat este directionat catre consumatorii care au nevoie de acest gen de resursa. Dupa cum spuneam cea mai mare cerere de materiale neferoase reciclate vine din partea industriei de productie bunuri de consum dar si din industria auto. La final nu putem spune decat ca, doar printr-o marire a responsabilitatii privind reciclarea vom putea ajunge la o rentabilitate sporita. Incurajam toate firmele si companiile sa aleaga optiunea de a folosi resurse reciclate pentru a diminua impactul asupra mediului. Va asteptam in Ploiesti, pe Strada Musetelului Nr.1 pentru a preda toate deseurile neferoase dar si feroase de care nu mai aveti nevoie. Ocroteste natura, recicleaza!