Primul ajutor in caz de accident rutier

comprese sterile din tifon

Sanatatea este cel mai de pret lucru pe care oricine il are, iar pentru asta ar trebui sa acordam o deosebita atentie asupra ingrijirii corpului in mod corect, iar atunci cand vorbim despre o leziune, aceasta trebuie tratata in mod corespunzator si prompt. Pentru aceasta este nevoie de echipament medical de minima necesitate, un dezinfectant, comprese sterile din tifon sau alt articol similar pentru tratarea ranilor si fasa pentru bandajare. Acesta defapt este si continutul minim al unei truse de prim ajutor, fie ca este ea pentru autoturisme, sau cea din sediul unei firme sau dintr-o facilitate industriala. Oricum, in ambele cazuri, prezenta unei astfel de truse este mandatorie, lipsa acesteia fiind considerata o incalcare a legilor in vigoare. Iar pentru ca am mentionat despre trusa de prim ajutor si comprese sterile din tifon in urmatoarele 3 articole vom trata acordarea primului ajutor in situatiile cele mai frecvente de accidentare. Suntem Hufmed, un nume greu in furnizarea de produse consumabile medicale si aparatura medicala pentru laboratoare, iar misiunea noastra este cea de a oferi produse performante si mai ales de a ajuta la imbunatatirea serviciilor medicale din Romania.

O trusa trebuie sa contina comprese sterile din tifon si dezinfectant

Zilnic, pe soselele din tara au loc cel putin 10 accidente rutiere, dintre acestea, 4 sunt serioase si soldate cu victime. Un mare aport la aceasta statistica sumbra il are si lipsa de cunostiinte de prim ajutor. Astfel, venim sa va oferim informatii despre primii pasi in oferirea de prim ajutor pana la sosirea echipajelor medicale competente.

Prima si cea mai importanta chestiune este sa va asigurati ca aveti in masina o trusa de prim ajutor in care sa aveti comprese sterile din tifon, un dezinfectant, apa oxigenata, rivanol sau alt produs dezinfectant, inafara de spirt medicinal. De asemenea, trebuie sa aveti si fasa pentru a putea bandaja rani si a opri eventuale hemoragii externe. Sunati la 112 de urgenta!

Deplasati-va la victima asigurandu-va in primul rand de propria siguranta, sunt foarte multe cazuri in care cei care sar in ajutorul victimelor sunt acrosate la randul lor de catre alti participanti la trafic din neatentie, sau lipsa de reactie. Analizati situatia victimelor, oferiti primul ajutor in primul rand gravidelor, minorilor si femeilor. De asemenea, tineti cont si de starea victimelor.

Interveniti in cel mai scurt timp, si pastrati regulile de prim ajutor

In cazul ranilor cu hemoragii puternice, bandajati cu grija rana folosind mai multe straturi de comprese sterile din tifon si bandaj. In cazul victimelor inconstiente, pozitionati victima pe o parte, cu o mana sub cap si cealalta pe coapsa piciorului de pe aceeasi parte. Efectuati manevrele de resuscitare la victemele ce sunt inconstiente si nu prezinta semne vitale. La 30 de compresii ale centrului toracic efectuati 2 ventilatii dupa ce ati reusit eliberarea cailor respiratorii.  Continuati manevrele pana ce victima respira normal. Daca din diferite motive nu puteti efectua ventilatia artificiala, continuati masajul cardiac, nu-l intrerupeti. Ritmul maxim de comprimari toracice trebuie sa fie de cel mult 100/minut.

Folositi comprese sterile din tifon si bandaje pentru a ingriji ranile si pentru a opri hemoragiile acolo unde este cazul. Odata ce echipajele medicale au ajuns la fata locului, raportati manevrele si procedurile efectuate si permiteti echipajelor medicale sa isi faca datoria.

Pentru mai multe sfaturi legate de primul ajutor in conditiile unui accident rutier, puteti vizita siteul nostru, www.hufmed.ro sectiunea blog, sau puteti afla mai multe si cautand pe internet aceste informatii.