Preparati-va ulei de cocos acasa

ulei-de-cocos-raw-organic-virgin-500ml-optimaNatura este poate cea mai mare resursa de sanatate care de cele mai multe ori este cu mult mai benefica decat orice alt tratament. Tratamentul cu ulei de cocos este aplicabil pentru hidratarea pielii dar si pentru revitalizarea parului, bine inteles, acest ulei are multe beneficii de oferit corpului, insa in acest articol vom detalia mai pe larg de ce recomandam uleiul obtinut din nuca de cocos. De asemenea, va vom spune cum se obtine acest ulei de cocos si de ce acesta este recomandat atat pentru hidratarea pielii dar si pentru hranirea parului uscat si deteriorat.

Acest ulei poate fi obtinut prin doua metode, insa noi vom merge pe cea mai usoara modalitate de a obtine ulei de cocos, mai exact cea prin presare la rece. Tot ce aveti nevoie este o nuca de cocos, un blender, tifon sau o sita , un vas cu capac ermetic, sau un borcan cu capac. Desi prin aceasta metoda veti obtine ulei de cocos destul de concentrat, echipa de la Plantum.ro va recomanda sa achizitionati unul din tipurile de ulei de cocos pe care le puteti gasi pe siteul nostru, www.plantum.ro

Ulei de cocos obtinut la rece

Totul incepe cu spargerea nucii de cocos. Pentru aceasta va recomandam sa aveti la indemana un ciocan, o surubelnita, un prosop, si o suprafata dura. Nu va recomandam sa spargeti nuca de gresie, deoarece puteti risca fisurarea acesteia. Cu surubelnita, folosind ciocanul perforati nuca intr-unul din cele 3 puncte mai inchise la culoare. Scurgeti sucul de cocos pe care il puteti savura dupa ce l-ati racit bine. Dupa ce ati scurs tot sucul, inveliti intr-o carpa curata nuca si loviti-o cu putere de o suprafata dura.

Odata sparta, pentru a obtine ulei de cocos, luati pulpa de cocos si procesati-o cu un blender pana veti obtine o pasta omogena cu o densitate destul de mare. Strecurati pasta prin tifon sau o strecuratoare, astfel veti obtine laptele de cocos. Pentru a nu risipi nimic, produsul obtinut dupa strecurare poate fi uscat, obtinand astfel flugii de cocos.

In continuare, pentru a obtine ulei de cocos, puneti laptele de cocos intr-un borcan cu capac sau un vas ermetic si lasat pentru aproximativ 25 – 35 minute. Se va putea observa cum grasimea din laptele de cocos se separa de lichid lasandu-se la fundul borcanului. Cu o lingurinta indepartati untul de cocos pana veti ramane cu uleiul de cocos in borcan.

Remedii pentru ten si par cu ulei de cocos

Ca si utilizari, cele mai uzuale pentru ulei de cocos sunt cele din domeniul cosmeticii. Fie ca vorbim de hidratarea pielii uscate sau pentru regenerarea parului deteriorat, uleiul din cocos este partenerul ideal pentru vitaminizarea pielii sau a parului datorita cantitatii generoase de vitamina E, precum si alte vitamine si substante hranitoare.

Asadar, va invitam sa ne vizitati siteul www.plantum.ro loc unde puteti gasi foarte multe produse naturiste pe langa oferta noastra de ulei de cocos.  In urmatorul articol vom vorbi despre beneficiile pe care acest ulei de cocos le ofera organismului. Va asteptam!