Pompe cu pistoane rotative de calitate germana

89601485155794913fa80461492dd607Pentru toti cei care sunt in cautarea unor solutii perfecte pentru gestionarea deseurilor organice provenite de la pasari, din ferme de crestere ale acestora,  Ecotec Sibiu ofera de aproape zece ani soluti profesionale dedicate echipamentelor hidraulice si de pompare. Un produs de o calitate excelenta importat din Germania este si gama de pompe cu pistoane rotative.

Aceste pompe cu pistoane rotative au marele avantaj ca pot gestiona fara a avea probleme chiar si lichide ce prezinta masa solida, insa cu conditia ca aceasta sa nu depaseasca un volum mai mare de 30 de procente.

Principiu de functionare al acestor pompe este unul axat pe creearea de diferenta de presiune intre gura de intrare si cea de iesire. Aceasta este realizata prin intermediul celor doua axe prevazute cu doi sau trei lobi. Acestia creeaza o etanseizare perfecta intre cele doua spatii, astfel obtinandu-se o diferenta de presiune care la randul ei duce la pomparea lichidului. Acesti lobi pot fi de mai multe tipuri si forme, fiecare dintre ele avand seria lor de avantaje si aplicatii specifice.

Principiile de baza pentru pompe cu pistoane rotative

Cand vorbim de pompe cu pistoane rotative trebuie inteles principiul de baza al unei pompe. Structura ei este axata pe un numar de trei componente generale de baza. Acestea sunt carcasa sau structura fixa, avem elementele de etanseizare sau creere de diferenta de presiune, si apoi rotorul, sau in cazul nostru, rotoarele ce pun in miscare partile mobile ale pompei.

Datorita modului in care aceste pompe cu pistoane rotative creeaza presiunea, acestea nu pot oferi o presiune la iesire constanta, cum este in cazul pompei centrifugale de exemplu, insa, avand in vedere, faptul ca acest tip de pompa poate transporta lichide ce prezinta pana la 30% masa uscata, le face sa fie alegerea perfecta pentru proprietarii de ferme pentru cresterea pasarilor, dar evident, utilitatea acestor pompe cu pistoane rotative nu se opreste doar aici. Acest gen de pompe, insa cu mici modificari specifice, pot fi utilizate si in industria alimentara, sau chiar farmaceutica, pentru pomparea si transportul substantelor lichide sau, a celor sub forma gazoasa.

Particularitati intre pompe cu pistoane rotative pentru lichide si gaze

Exista doua tipuri de pompe cu pistoane rotative, cele care pentru a evita contaminarea cu ulei sau alti agenti de ungere, s-a optat pentru lasarea de spatii intre lobi si carcasa si cele complet etanse. La prima categorie, s-a optat pentru o etanseitate partiala pentru a elimina necesitatea ungerii elementelor mobile, dar si pentru a mari durata de viata a acestora.  Desi ne referim la spatii intre lobii axelor de compresie, aceste spatii sunt foarte mici, pierderile de randament nefiind foarte mari. Pentru transportul de lichide, dupa cum mentionam si mai sus, aceste pompe cu pistoane rotative au atat rotoarele cat si lobii acestora imbracate in cauciuc, tocmai pentru a etanseiza temeinic pompa.

Ecotec Sibiu va ofera o solutie fiabila prin care puteti gestiona cu usurinta mutarea lichidelor ce contin dejectiile creeate in ferma dumneavoastra de pasari. Datorita usurintei cu care aceste pompe cu pistoane rotative pot fi intretinute si a structurii simple, pompele de acest gen sunt alegerea perfecta in timp.