Plase insecte pentru casa ta

plase insecte

Plasele de insecte sunt atat comercializate cat si produse de catre firme de specialitate , scopul existentei acestora fiind de a asigura protectie maxima contra insectelor de orice fel.

Plasele de insecte se confectioneaza din fibra de carton cee ce face ca ele sa aiba o rezistent ridicata la rupere si deasemeni niste ochiuri fine ce nu afecteaza vizibilitatea spre exerior si nici patrunderea luminii in incaperea protejata.

Firmele de specialitate, de regula produc si comercializeaza doua tipuri de plase anti-insecte si anume plasele cu balamale anti-insecte si cele tip rulou anti-insecte.

Dintre avantajele plaselor sunt de mentionat:

  • Asigurarea protectiei maxime ceea ce garanteaza un somn lunistit ;
  • Plasele sunt fiabile fiind produse din fibra de carton cu rama din profil de aluminiu ;
  • Plasele se pot intretine foarte simplu ;
  • Nu obtureaza in nici un fel vizibilitatea ;
  • Asigura circulatia si transferul permanent de aer intre exterior si interior.

Se poate spune ca plasele de insecteau debenit un accesoriu important la fiecare fereastra si chiar mai mult de atat, ele reprezinta chiar o necesitate si o garantie a noptilor linistite.

Plasele de insecte cu balamale sunt fabricate din fibra de carton ce are culoarea gri. Tesatura ei este fina ceea ce face ca vizibilitatea exterioara sa nu fie afectata in nici un fel. Plasele se intretin foarte usor, ele necesitand curatare lunara de praf executata cu peria dar si depozitarea in locuri unde sunt ferite de umezeaza si de inghet, atunci cand nu sunt utilizate adica in sezonul rece.

Pentru acest tip de plase cu balamale sunt utilizate profile de aluminiu extrudat care sunt vopsite electrosttaic si sunt imbinate in unghi de 90 de grade. Usile batante au bare de rigidizare impreuna cu trei puncte de prindere care pot fi magneti sau blocatori, asta in functie de cum doreste clientul.

Plasele cu balamale pentru usi au trei puncte de prindere si sunt asigurate prin magneti sau prin blocatori si mai au prevazuta si o bara de rigidizare.

Dimensiunile care sunt de regula recomandate in cazul plaselor cu balamale sunt de 1200 mm latime cu 2400 mm inaltime.

In ceea ce priveste plasele de tip rulou se poate spune ca ele favorizeaza strangerea lor atunci cand nu sunt folosite si anume in sezonul rece sau oricand nu mai sunt necesare.

Atat opritorii reglabili de inaltime ce asigura fixarea cat si ghidajele au prevazute perii cu rol de a prevenii iesirea accidentala a plasei. Culoarea pe care o au aceste plase este alba dar ele pot sa fie vopsite cu orice culoare existenta in gama RAL sau chiar si in imitatie de lemn daca se cere. Sita folosita este mereu de culoare gri si datorita actionarii care are prevazute arcuri , coborarea si ridicarea se poate face cu usurinat doar prin manevrarea snurului.

Fixarea lamelei de inchidere se poate face intr-o pereche de opritori ce se gasesc in partea de jos a ghidajelor.

Plasele de insecte care se utilizeaza la intrari au in partea de jos, inferioara ghidaje speciale de culisare.