Pilot Cad te ajuta sa iti garantezi proprietatea

Pilot Cad te ajuta sa iti garantezi proprietateaTrebuie sa iti intocmesti documentatia de intabulare a titlului de proprietar, cat mai repede, dar nu stii la cine sa apelezi? Firma Pilot Cad din Timisoara iti sta la dispozitie cu serviciul de intocmire documente intabulare titlu de proprietar, oferindu-ti siguranta proprietatii. Indiferent de natura terenului sau a constructiei, aceasta formalitate este obligatorie.

Dar, ce este intabularea?

Sistemul actual al cartilor funciare, in baza caruia se desfasoara circulatia documentelor si a informatiilor oficiale intre proprietari, administratori, cumparatori, notari, judecatori, executori, persoane fizice autorizate, oficiile de cadastru si birourile de carte funciara teritoriale, ofera siguranta tranzactiilor imobiliare, in conformitate cu legislatia europeana. Tot acest sistem te asigura ca nu se poate vinde un imobil simultan catre mai multi cumparatori si mai ales, obliga respectarea dreptului de proprietate, ce este un drept fundamental asigurat prin Constitutie.

Ce este cadastrul?

Cadastrul este modalitatea de inventariere a fondului funciar si este alcatuit dintr-un registru public, denumit registru cadastral, si din planuri, care cuprind date tehnico-economice referitoare la toate imobilele situate pe teritoriul unei localitati. Cadastrul serveste la identificarea si evidentierea imobilelor pe categorii de folosinta, la stabilirea impozitelor si la intocmirea la zi a cartii funciare. Registrul cadastral este registrul in care se tine evidenta bunurilor imobile si poarta denumirea de „cadastru”.

Acest registru este obligatoriu pentru stat, deoarece este principalul responsabil de realizarea cadastrului national. Pe de alta parte, cea de a doua componenta a legii „Publicitatea imobiliara”, prevede: „Publicitatea imobiliara intemeiata pe sistemul de evidenta al cadastrului general are ca obiect inscrierea in cartea funciara a actelor si faptelor juridice referitoare la imobilele din aceleasi localitati”.

Cartea funciara constituie sistemul unitar final de evidenta tehnica, economica si juridica a bunurilor imobile, care apara dreptul de proprietate. Siguranta imobilului tau si a dreptului tau de proprietate nu poate exista decat dupa intabularea acestuia.

Ce reprezinta intabularea?

Intabularea este inscrierea, ce are ca obiect drepturi reale imobiliare si care va produce efecte imediate si definitive, de la data inregistrarii cererii de inscriere. Intabularea este o inscriere definitiva. O data cererea de inscriere admisa, efectele intabularii se produc instantaneu si deplin, pe data inregistrarii cererii de inscriere, si nu mai este nevoie de aducerea la indeplinire, respectiv de efectuarea unei proceduri completatoare din partea aceluia in profitul caruia s-a savarsit intabularea. In acest sens, intabularea este o “inscriere neconditionata” in antiteza cu inscrierea provizorie, care necesita justificarea ulterioara.

In concluzie, pentru a va asigura de siguranta proprietatii, cadastrul si intabularea trebuiesc indeplinite. Indiferent de natura terenului sau constructiei, aceste doua formalitati sunt obligatorii. Intabularea si cadastrul este operatiunea de masurare, identificare si inscriere in Registrul de Carte Funciara a acestora. Intabularea reprezinta o inscriere definitiva, odata cererea admisa efectele se produc pe deplin si instantaneu, nemaifiind nevoie de alte proceduri complementare.

In incheiere, nu putem decat sa iti recomandam sa apelezi cu incredere la serviciile oferite de catre firma Pilot Cad din Timisoara. Profesionalismul si experienta acumulata de firma banateana nu poate decat sa fie un garant al sigurantei tale. Un act juridic intocmit bine si la timpul potrivit te poate scuti de multe greutati in viitor.

Daca ai nevoie de intocmire documente intabulare titlu de proprietar, ia legatura cu firma Pilot Cad. Pentru informatii Pilot Cad te ajuta sa iti garantezi proprietateasuplimentare, apeleaza numerele 0356.437.811 si 0751.091.235.

In momentul in care vei contacta firma, mentioneaza faptul ca ai gasit-o pe site-ul zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

In continuare, poti citi un articol interesant despre cazare Vama Veche.