Pensiunea Casa Afetelor – Acasa la Ion Creanga

Prima mentiune documentara a comunei Pipirig apare in documentul din 12 martie 1437 in care este mentionata “…..gura Pipirigului “ ca limita a mosiei  Muntii “ donata de Ilie Voievod Manastirii Neamt. Este vorba de paraul Pipirig care dupa parerea lui C.D.Gheorghiu (Exprimata in Dictionarul geografic al judetului Neamt 1890) izvoraste de sub Muntele Halauca, parau care a dat si numele satului. Se crede ca numele de Pipirig vine de la familiile Pipirigeanu – mocani veniti aici din Prundul Bargaului. Aceasta imigrare masiva in zona este amintita si de Ion Creanga, care spunea ca bunicul sau, David Creanga, impreuna cu alti mocani ardeleni “s-au tras cu bucatele incoace“ din cauza persecutiilor religioase. Dupa anul 1950 , stramutatii de pe Valea Bistritei au intemeiat satul Leghin in extremitatea estica a comunei.

Pensiunea Casa AfetelorCasa Afetelor este un complex turistic situat pe DN 15, pe meleagurile de basm ale copilariei lui Creanga. Situata pe malul raului Ozana, cea frumos curgatoare, este cea mai inalta cladire din zona, dupa Catedrala Muntilor – biserica monumentala din piatra ctitorita de Patriarhul Nicodim. Asemenea bisericii, complexul este durat in piatra, fiind unicat in materie de constructie in judetul Neamt.

Pensiunea Casa Afetelor dispune de camere duble, camere matrimoniale, apartamente, restaurant si salon de infrumusetare toate avand un design aparte traditional. Toate camerele dispun de grup sanitar propriu, cablu TV, telefon si internet.

Pensiunea Casa Afetelor dispune de un restaurant cu specific moldovenesc, unde se pot gusta cele mai alese vinuri din beciurile Moldovei. Pensiunea Casa Afetelor dispune de un salon de infrumusetare, iar stilista pensiunii va ofera o gama de servicii ireprosabile.

Zona prezinta un interes turistic deosebit fiind cunoscuta drept zona manastirilor nemtene. Astfel, Manastirea Neamt se afla la doar 10 km distanta, iar Manastirile Secu si Sihastria se afla si mai aproape, la numai 7 km, respectiv 9 km, pe drum asfaltat. Aceste podoabe de istorie si sfintenie ale Moldovei sunt accesibile si prin drumetii pe batranele poteci ale Muntilor Neamtului, traversand paduri minunate, cu fauna bogata si izvoare de ape minerale tamaduitoare.

Tot aproape – la aproximativ 30 de km – se afla Manastirile Agapia si Varatec. Bucovina, unde se afla celebrele manastiri pictate, ca Voronet, Humor, Sucevita etc., incepe peste deal, la circa 50 km pe sosea. Muntele Ceahlau isi albeste piscurile in zile senine la ferestrele de apus ale complexului nostru. Si, nu in cele din urma, trebuie sa amintim de celebritatile zonei – Rezervatia Dragos Voda, Cetatea Neamtului, Casa Memoriala Ion Creanga.

Beneficiati de cazare in cele mai bune conditii doar la Pensiunea Casa Afetelor din Neamt, comuna Pipirig. Aici va puteti bucura de cele mai bune servicii oferite in regim de pensiune de 3 margarete. Puteti opta pentru cazare in apartamentul pus la dispozitie sau in una din camerele duble si matrimoniale amenajate in stil traditional, plin de culoare.

Pe langa serviciile de cazare oferite, pensiunea Casa Afetelor va pune la dispozitie si un restaurant elegant si o sala de evenimente incapatoare.

In momentul in care veti contacta firma, mentionati ca ati gasit compania pe site-ul zoom-biz.ro.

Proprietar: Pensiunea Casa Afetelor
Ţara: Romania
Judeţ: Neamț
Localitate: Pipirig
Adresa: Sat Pataligeni
Telefon: 0233.252.066 | 0746.140.408 | 0754.701.827