Pasteurizatoare pentru lapte doar prin Facility Distrib

fad275cd7c1ce3ae6a3be75ced6501a9Este alimentul cel mai complet si mai usor asimilat de organism, constituind, in acelasi timp, unul din alimentele de baza in nutritia omului. Mareste rezistenta organismului fata de infectii si intoxicatii. Aliat puternic impotriva obezitatii, diabetului, cancerului, bolilor de oase, cardio-vasculare, etc., si mai mult decat atat, are un gust unic si delicios. Cu alte cuvinte, laptele, caci despre el este vorba, reprezinta doza de sanatate zilnica, ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia niciunei persoane. Insa, inainte de a fi consumat, laptele este trecut prin procedee menite sa elimine bacteriile patogene si microflora din acesta. Pasteurizarea este cea care face laptele numai bun de consumat.

In lapte patrund numeroase microorganisme, incepand de la mulgere si pana ce acesta ajunge la sectia de fabricatie. Microflora continuta este formata din bacterii lactice sub forma vegetativa ce prezinta un pericol pentru sanatatea omului, iar prin procesele biologice pe care le produc, se determina cresterea aciditatii si alterarea laptelui, devenind impropriu consumului sau prelucrarii. Cu toate acestea, microorganismele au o sensibilitate crescuta la actiunea temperaturilor ridicate, motiv pentru care, se aplica procedeul pasteurizarii ce consta in incalzirea laptelui la temperaturi de aproximativ 100 de grade Celsius si mentinerea sub actiunea temperaturilor ridicate cateva secunde sau mergand pana la 30 de minute, urmat apoi de racirea intr-un timp cat mai scurt la temperatura aproximativa de 24 de grade Celsius.

Eficienta procesului de pasteurizare depinde de doi factori: temperatura de incalzire si timpul de mentinere al laptelui sub temperaturi ridicate. Astfel, cu cat temperatura de tratare termica va fi mai ridicata, cu atat durata mentinerii la temperatura respectiva va fi mai scurta si viceversa. Pasteurizatoarele se clasifica in functie de urmatoarele criterii: dupa forma produsului (aparate pentru pasteurizarea produselor in vrac si aparate pentru pasteurizarea produselor ambalate) si dupa tipul constructiv (tubulare, cu placi, cu functionare sub depresiune, pasteurizatoare tip tunel pentru produse ambalate). Instalatiile de pasteurizare cu placi functioneaza in conditii complet mecanizate, iar procesul de incalzire al laptelui este reglat automat, asigurandu-se in mod constant parametrii prevazuti. Functionarea instalatiei se face cu randament termic foarte bun datorita recuperarii caldurii in sectoarele prevazute special in acest scop.

Pentru a garanta calitatea produselor tale, ai nevoie de furnizori de incredere, capabili sa ofere cele mai bune solutii. Facility Distrib, furnizorul de solutii din zona echipamentelor si a consumabilelor industriale pentru industria alimentara, precum si alte domenii, vine in sprijinul tau cu pasteurizatoare pentru lapte de cea mai buna calitate, performante, la preturi avantajoase. In gama noastra de produse se regasesc pasteurizatoare flash, care in linia de productie distrug bacteriile si microflora, iar apoi trimit laptele direct spre ambalare. Agentul de pasteurizare utilizat de schimbatoarele de caldura este aburul sau apa fierbinte. De la vase din inox pentru alimentare, la pompe  pentru alimentare si suprapresiune, aparate de pasteurizare, de masa si control, componentele unui fierbator pentru lapte sunt diferite. Toate acestea au la baza tehnologii de ultima ora si materiale de calitate.

Facility Distrib Bacau, distribuie echipamente prevazute cu sisteme de mentenanta predictiva, importate de la cei mai mari producatori din lume. Avem la baza un catalog impresionant de servicii si produse, printre care se numara: schimbatoare de caldura, pasteurizatoare pentru bere, pompe centrifugale din inox, pompe dozatoare, pompe cu membrana, cu surub, cu roti dintate, ventile de abur, electrozi inox, solutii spalare industria alimentara, precum si multe altele. Facility Distrib este mai mult decat o companie, este partenerul tau de incredere!