Pardoseli flotante introducere generala

pardoseli-flotante

Pardoselile flotante ar fi mai degraba o metoda de instalare a unui podele, decat un anumit tip de material. Cu aceasta metoda de instalare, tigla, panourile si placile individuale ar fi atasate – prin impingere sau lipire- unele de celalalte, dar nu si de podeaua bruta a casei (ciment, scanduri, lemn masiv, etc).

Ca si exemplu analogic, ar fi asemenator cu un puzzle. Piesele ar fi unite intre ele si ar ramane fixate in cutie, dar fara a fi boltate in aceasta. Cateva dintre elementele care ar tine piesele fixe ar fi, printre altele: contactul de frecare dintre masa si puzzle, greutatea pieselor de puzzle, precum si, modul de conectare al pieselor individuale.

Diverse conveniente ale pardoselilor flotante

Avantaje:

  • Relativa convenienta (in ceea ce ar privi instalarea casnica), de genul “do-it-yourself”. De exemplu, in situatiile de instalari fara specialisti, folosirea mortarului si baterea in cuie ar putea sa decurga  mai lent, comparativ cu instalarea prin “flotare”.
  • Abilitatea aparenta a placilor de a se expanda si a intra in miscare in functie de schimbarile de umiditate din camera.
  • Nu ar fi necesare unelte specializate.

Pardoseli flotante: moduri de functionare

De secole, pardoselile au fost atasate de suprafetele de sub ele. Podelele de lemn ar necesita sa fie boltate, iar placile de portelan si ceramice ar fi plasate in contact cu suprafata de dedesubtul lor.

Pardoseli flotante ieftine de pe Milucon.ro , asemanator cu puzzle-ul din analogie, ar sta in loc din cauza a mai multor factori:

  • Forta de frecare: sub placi s-ar afla, in general, un strat moale pluta, spuma, etc. Frecarea dintre placi si substrat ar avea influenta asupra miscarilor laterale ale tiglelor.
  • Modul de unire/lipire: desi nu ar fi lipite de podea in sine, placile ar fi tinute relativ stranst impreuna.
  • Greutatea placillor: desi placile laminate individuale ar fi relativ usoare, un colectiv de astfel de placi ar ajunge la greutatea a sute de kg, in functie de suprafata de acoperire.
  • Spatiul restrictionat: miscarea placilor ar fi restrictionata de catre peretii incintei

Parchetul laminat ar fi un exemplu de pardoseala flotanta. Acesta ar putea fi lipit de substrat, dar in general s-ar fixa prin metoda de “flotare”. Diverse tipuri de dale si placi ar fi, de asemenea, instalate prin metode de elicoptezare, ceea ce ar presupune fixarea acestora prin prin tavi de plastic, centralizate.

 Milucon.ro: oferte variate pentru pardoseli flotante

In ceea ce ar privi elicopterizarea podelelor in constructii si amenajari, Milucon.ro ofera o gama relativ variata de pardoseli flotante, precum si alte diversitati de servicii si produse.

De la pardoseli epoxidice, poliuteranice si elicopterizate, pana la pardoseli cauciuc si decorative, indiferent daca ar fi pentru apartament/casa sau/si la nivel industrial, Milucon.ro iti pune la dispozitie relative varietati de oferte, servicii si produse la preturi pentru fiecare.

Majoritatea clientilor care au apelat pana in prezent la serviciile si produsele oferite de www.Milucon.ro au mentionat, aparent, ca ar mai apela si in continuare, datorita calitatii acestora, cat si a preturilor avantajoase. Pe langa asta, orice colaborare ar decurge in mod eficient si rapid, crescand sansele de un parteneriat convenabil si fructuos pentru ambele parti.