Parchet stratificat

parchet stratificat

Cred ca foarte putine locuinta mai exista in aceasta lume care sa nu aiba parchet pe jos, in camera. Astfel, parchetul se afla printre acele finisaje care sunt folosite in orifel fel de amenajare a unei locuinte. Cu siguranta ati observant parchet si intr-o locuinta care este amenajata in stilul clasic, sau in stilul modern, sau in cel rustic.

Inainte de toate trebuie sa fiti atenti, atunici cand trebuie sa alegi parchetul daca este – rezista la umiditate.

Dupa cum se stie nu in toate camerele se poate pune acelasi tip de parchet. Cum ar fi in baie, bucatarie, balcon sau pe terasa, zone predispuse la umiditate si mai ales locuri unde se pot dezvolta bacteriile si mai ales mucegaiul. Specilistii spun ca aceste chestiuni se pot evita daca se alege un parchet anumit pentru aceste spatii.

Astfel, in urmatoarele randuri veti afla informatiiutile despre parchet stratificat si laminat. Este adevarat ca cele doua tipuri de parchet mentionate ma sus au multe proprietati in comun si sunt cat de cat asemanatoare, insa pentru a sti cum sa aci diferenta intre ele si mai ales sa stii care este parchet stratificat si care este cel de tip laminat trebuie sa stii ca amandoua tipuri sunt formate pe straturi.

Parchet stratificat – facut din lemn in procent de suta la suta, de cele mai multe ori in trei straturi, din esenta de brad, stejar sau fag. Suprafa de parchet este mata si nu lucioasa si este cel mai desd folosit acest tip de parchet pentru apartamente. Acest tip de parchet este bine uscat, iar cele trei straturi nu va permite accesul umezelii. Acest lucru este verificat in timp. Specilistii spun ca stratul de la suprafata se pote slefui si mai ales, dupa preferinta se poate da cu lac pentru o stralucire aparte.

Caracteristi – parchetul stratificat este ca si parchetul din lemn masiv, mai ales la suprfata. Este caracterizat ca fiind elegant si in timp suporta mai multe ture de a fi lacuit.

Din cate se stie, majoritatea cumpara si isi intaleaza acest tip de parchet si arareori am auzit ca ar fi avut problem cu acest tip de parchet, chiar daca a fost folosit si la case in camerele de zile si cele de dormit.

Mai sus va mentionam despre un alt tip de parchet, este vorba despre cel laminat. Acesta este format din patru straturi si nu trei ca cel tsrtificat. Insa atentie, acestea sunt formate din oxid de aluminiu, rumegus presat, melamina (decor) si folie protectoare.

Si pentru informatia dumneavoastra mai sunt si alte tipuri de parchet – de tip pietrificat si triplustratificat. Cel dintai mentionat este potrivit pentru baie, mai ales ca este foarte rezistent la umiditate. Noutatea la acest tip de parchet este ca a fost facut in asa fel incat sa fie compactate straturile intre ele si mai ales este dispus cu o garniture care etanseaza palcile dup ace s-au terminat lucrarile de montare. Parchetul triplustratifica de cele mai multe ori este facut din bambus, astfel este bun pentru a fi montat in bucatarie.

Accesati www.decolandia.ro pentru detalii suplimentare.