Parchet laminat, o alternativa ieftina la parchetul din lemn masiv

parchet laminat

O varianta mai putin costisitoare a parchetului din lemn masiv este asa-zisul parchet laminat. De fapt, este denumit impropriu parchet, deoarece acest gen de pardoseala nu este construita din lemn masiv, ci dintr-un material conglomerat presat in placi, iar stratul de finisaj poate imita orice fel de suprafata, gresie, marmura, structura din lemn si poate avea orice culoare sau motiv decorativ.

Parchet laminat cu aspect de lemn, dar de rezistenta superioara

Pentru a crea un ambient placut, cu o pardoseala care sa imite la perfectie structura lemnoasa, dar care sa fie mult mai putin costisitoare, multi clienti apeleaza la parchetul laminat. Acesta poate imita orice culoare si orice esenta de lemn, ajungand chiar sa fie confundat cu acesta la prima vedere. Se poate imita mahonul, cu textura sa si nuanta de cafeniu inchis, sau stejarul, fie el auriu, albit sau structura lemnului natural.

Spre deosebire de lemnul masiv, un parchet laminat la pret mic de pe Decolandia.ro are o rezistenta mai mare la zgariere sau la socurile mecanice. Este mai greu de deformat decat parchetul din lemn si intretinerea lui este mai simpla si mai usoara.

Bugetul pentru parchet laminat, mult mai mic decat pentru parchetul din lemn

Din punct de vedere al costurilor, parchetul laminat este mult mai ieftin decat cel din lemn masiv, din toate punctele de vedere. Daca ne referim numai la pretul de achizitie, un parchet laminat poate fi cumparat la o treime sau chiar un sfert din pretul celui din lemn, mai ales daca este vorba de o esenta rara, cum ar fi stejarul. In al doilea rand, si cheltuielile pentru montare sunt reduse semnificativ deoarece, fata de parchetul din lemn masiv, acesta nu are nevoie de operatii de slefuire sau lacuire, caci este fabricat cu un strat superior de finisaj si se poate monta intr-o singura zi, in comparatie cu cel din lemn, care are nevoie de cateva zile bune pentru acest lucru.

Parchet laminat – rezistenta in timp si mod de intretinere

Un parchet laminat rezista mai putin timp decat unul din lemn masiv, avand o perioada de viata de circa 6 ani, dupa care incepe sa se deterioreze. Avantajul lui este ca poate fi oricand inlocuit cu altul nou, deoarece el nu se poate rascheta si reconditiona, insa inlocuirea lui completa e mai rapid de pus in practica decat reconditionarea parchetului din lemn masiv; in plus, nu costa mai mult decat lucrarile de raschetare si lacuire.

In ceea ce priveste intretinerea, si in acest punct are de castigat parchetul laminat cu www.decolandia.ro, deoarece aceasta este foarte simpla, se poate sterge cu mopul ca orice alta suprafata de gresie sau marmura, nu necesita substante speciale pentru curatare, cum este cazul parchetului din lemn masiv. Acesta din urma necesita din cand in cand tratamente impotriva cariilor sau a altor daunatori, precum si substante speciale de curatare si ceruire care pot fi destul de costisitoare, atat din punct de vedere economic cat si din punct de vedere al eforului consumat si al timpului alocat acestor operatiuni.