Panouri radiante de calitate cu Prisma Info

Panourile radiante sunt un fel de sistem de incalzire care functioneaza pe baza de current electric.  Ele se utilizeaza in locul centralei sau caloriferelor.

Aceste panouri radiante utilizeaza un sistem infrarosu (care nu se vede)  cu scopul de a incalzu atat o camera intreaga precum si peretii acesteia.

Fata panourilor trebuie sa aiba niste grade mai mici de 80 sau aproximativ 80. Mai mare insa de 80 poate fi doar in momentul in care acestea sunt instalate in spatii prea inalte sau spatii mai neincapatoare deoarece daca acestea sunt atinse de om, ele pot porni un incendiu catostrofal.

Tariful acestor panouri radiante la caldura este mult mai mare decat cel al centralei, de exemplu.

panouri radianteTariful la cumpararea unui astfel de panou poate pleca de la  de 400-500 de Ron, depinde de marimea lui dar si de numarul de kw. Daca insa este vorba de un panou care are un design mai atipic (capodopera pictata) , atunci panoul va fi mai scump, estimate undeva de la 850, 900 de Ron in sus. Dar pot fi mai scumpe de atat si pot ajunge si pana la 1350 de Ron daca au o capacitate de incalzire mult mai mare.

Tariful in ceea ce priveste  cumpararea precum si instalarea panourilor radiante sunt minime in comporatie cu sistemele de centrala si calorifere.

Aceste panouri pot fi benefice si pentru sanatate (regleaza circulatia,  nu da praf sau vreo murdarie in aer ceea ce inseamna ca sunt bune si pentru persoanele cu probleme cardiace sau de respiratie) dar si pentru mediul inconjurator (nu dauneaza solului sau naturii). Ele se curate foate usor, sunt rezistente si au o garantie de la 9, 10 ani in sus.

Panourile radiante se folosesc mai ales in locurile cu o inaltime mai mare unde volumul de caldura din centrala de exemplu nu poate urca .

In acelasi timp,  aceste panouri nu degaja caldura aerului, ci doar mobilierului, parchetului si indivizilor care sunt acolo in incaperea acea in care este si  panoul. Ele mai bine sunt utilizate in cladiri mari, inalte decat in casele oamenilor  de dimensiuni mici deoarece nu sunt avantajoase ca bani.

In cazul in care in casele unor indivizi nu exista si sistem de caldura bazat pe calorifere, acesta nu este util deoarece  panoul degaja caldura doar lucrurilor pe care le ved si din cauza aceasta tavanul poate fi rece si se poate instala mucegaiul pe peretii camerelor.

1)Panourile  radiante au ca si avantaje:

  • sunt naturale,
  • nu da fum si alte substante toxice,
  • la cumpararea si punerea lor, nu este nevoie de acte sau documente care sa ateste ca se pot utiliza intr-un anumit loc.

2)Panourile radiante au ca si dezavantaje:

  • pentru un anumit panou,  sunt necesare mai mult de 3 panouri deoarece acesta pentru a incalzi trebuie pus cam in toate camerele, lucru ce duce la cheltuirea unor sume mai mari de bani,
  • sunt costisitoare,
  • spre deosebire de alte sisteme de incalzire care stau calde si dupa ce se inched o perioada de timp,  acestea o data inchise, camerele se racesc instantaneu.

3)Panourile radiante pot fi de mai multe feluri si anume:

  • radiante-simple,
  • cu infrarosu.

Asadar,  panourile radiante sunt niste sisteme de incalzire mai speciale, care insa nu sunt folosite des de oameni insa au un mod unic de a  se incalzi sunt naturale.