Oua de prepelita

oua de prepelita

Aparent, inclusiv in America de Nord si Europa, precum si in alte parti ale lumii ouale de prepelita ar fi vazute ca delicatese. Comparativ cu cele de gaina, ouale de prepelita ar parea sa aiba dimensiuni relativ  mai mici, fiind in general mai mici decat un ou de gaina cu in jur de 51% – 65%, iar fata de ouale de rata cu aproximativ 25% – 30%.

Desi ar fi aparent mai mici in comparatie cu ouale altor pasari de curte, cele de prepelita ar avea relativ mai multi nutrienti, continant de 3-5 ori mai mult calciu, zinc, minerale si vitamine decat ouale de gaina.

Ouale de prepelita: in Romania si in alte parti ale globului

Desi in Romania consumul de oua si carne de prepelita nu ar fi la fel de raspandit precum consumul de produse derivate din gaini, s-ar parea ca ar incepe sa apara mai multi investitori in domeniul fermelor de prepelita.

Ca si exemplu, in bucataria japoneza ouale de prepelita ar fi consumate crude sau gatite ca “tomago” in sushi. Aditional, acestea s-ar gasi si in cutii de pranz gen “bento”.

In alte tari, ouale de prepelita ar fi mai degraba alimente obisnuite, gen snacks. In Columbia si Venezuela, un ou de prepelita ar fi un topping relativ comun pentru sandwich-uri, hotdogs si burgeri.

Carnea de prepelita ar avea, de asemenea, continut redus de grasimi si colesterol, iar ouale de prepelita, cum ar fi fost mentionat mai sus, ar avea aparent relativ mai multi nutrienti decat cele de gaina, rata, gasca, etc. Atat proportional, cat si in cantitatea lor in sine.

In Filipine, ouale de prepelita un element constituent pentru ceea ce s-ar numi “kwek-kwek”, un fel de mancare vanduta la standuri “de strada”.

Carnea si ouale de prepelita

In diverse scenarii, carnea de prepelita ar fi aparent printre cele mai fine carni date spre consumul publicului, find de asemenea printre carnile cu cele mai reduse continuturi de grasimi si colesterol.

Pe langa asta, ouale de prepelita ar fi aparent printre produsele de origine animalica cu cele mai mari varietati de vitamine, minerale, proteine si enzime. Astfel, ele ar fi convenabile si pe post de aliment general, cat si pentru cei cu anumite inconveniente fiziologice, precum cei cu boli, cu tensiune ridicata, etc, pentru care ouale de prepelita ar fi un supliment semnificativ pentru cresterea rapiditatii si eficientei de restaurare a pacientilor.

Jumatatedepret.ro: oferte variate pentru oua de prepelita

Daca ati fi in cautare de oua de prepelita, incercati si Jumatatedepret.ro. Aici probabil veti gasi relative varietati de oferte pentru oua de prepelita, precum si pentru alte diversitati de produse si servicii.

Majoritatea clientilor care au apelat pana in prezent la serviciile si produsele oferite de www.Jumatatedepret.ro au mentionat, aparent, ca ar mai apela si in continuare, datorita calitatii acestora, cat si a preturilor avantajoase. Pe langa asta, orice colaborare ar decurge in mod eficient si rapid, crescand sansele de un parteneriat convenabil si fructuos pentru ambele parti.