Organe de asamblare de la FixKit, calitate si precizie

OOrgane de asamblare de la FixKit, calitate si preciziergane de asamblare servesc la imbinarea diferitelor ansamble care compun o masina, a organelor de masini care constituie un mecanism sau a pieselor care compun un organ de masina complex, un dispozitiv sau o constructie metalica.

Firma FixKit iti pune la dispozitie o gama larga si diversificata de organe de asamblare de calitate superioara la preturi deosebit de avantajoase pentru tine.

Organe de asamblare – ce sunt?

 

Progresul in tehnica se concretizeaza prin realizari in complexitate deosebita in productia industriala, consecinta a intensificarii – cu o dinamica mereu sporita – a activitatii economico-sociale. Asamblarile se folosesc pentru legarea ansamblelor si subansamblelor mecanismelor si masinilor sau pentru legarea elementelor componente ale organelor de masini complexe sau ale constructiilor metalice.

Asamblarile intrebuintate in constructia de masini se clasifica in asamblari nedemontabile (cunoscute si sub numele de imbinari), asamblari demontabile si asamblari elastice.

Organele de masini, subansamblele si ansamblele, realizate cu ajutorul organelor de asamblare demontabile pot fi montate si demontate ulterior, fara distrugerea organelor de asamblare si a pieselor asamblate, ori de cate ori este nevoie.

Desi, in general, sunt mai scumpe decat asamblarile nedemontabile, de multe ori, datorita conditiilor impuse de realizarea pieselor, a subansamblelor si ansamblelor (de montare, de intretinere sau de deservire ) asamblarile demontabile sunt utilizate cu succes.

Organe de asamblare – tipuri

 

Asamblarile demontabile pot fi:

– prin caneluri;

– filetate, prin stifturi sau bolturi;

– prin pene longitudinale; pe contur poligonal (profilate);

– prin strangere proprie;

– cu bratara elastica (clema);

– prin stragere pe con;

– cu inele tronconice.

Asamblarile filetate sunt cele mai utilizate dintre toate metodele de asamblare demontabile datorita avantajelor pe care le prezinta. Sunt utilizate in proportie de peste 60 % din majoritatea cazurilor in care este nevoie de o asamblare demontabila.

Asamblarile filetate sunt asamblari demontabile, realizate prin intermediul a doua piese filetate, conjugate, una filetata la exterior – denumita surub, iar piesa conjugata, filetata la interior, poate fi o piulita sau alta piesa cu rol functional de piulita.

Clasificarea filetelor se face dupa mai multe criterii:

 In functie de destinatie: filete de fixare; filete de miscare; filete de masurare; filete de reglare;

 In functie de numarul de inceputuri: filete cu un inceput; filete cu mai multe inceputuri;

 In functie de sensul de infasurare a spirei filetului: cu sensul de infasurare pe dreapta; cu sensul de infasurare pe stanga;

 In functie de sistemul de masurare: filete metrice; filete in toli;

 In functie de suprafata pe care se genereaza filetul: filete cilindrice; filete conice; filete exterioare; filete interioare;

 In functie de marimea marimea pasului filetului: cu pas mare; cu pas normal; cu pas fin;

 In functie de marimea spirei filetului: filet triunghiular; filet patrat; filet rotund; filet trapezoidal; filet fierastrau.

Organe de asamblare – avantaje

Asamblarile filetate sunt folosite pe scara larga in constructia de masini, datorita avantajelor pe care le prezinta si anume:

– realizeaza forte de strangere mari;

– sunt usor de montat si demontat, necesitand forte exterioare moi;

– sunt sigure in exploatare;

– sunt ieftine, deoarece se executa in intreprinderi specializate, in productie de masa;Organe de asamblare de la FixKit, calitate si precizie1

– sunt interschimbabile, fiind standardizate pe scara internationala;

– asigura conditia de autofixare.

Apeland la produsele comercializate de catre firma FixKit vei beneficia de produse de calitate superioara la un pret de achizitie deosebit de avantajos pentru tine. Calitatea superioara a acestor produse le recomanda cu prisosinta in a fi utilizate intr-o multime de aplicatii practice.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege organe de asamblare de la FixKit. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele FixKit? Pentru detalii, suna la numarul 0214-500.303 sau 0726-166.067.

Articol oferit de zoom-biz.ro.