Obtine certificate energetice prin Roads Building Project

certificate energeticeIn cazul in care nu stiai, proprietarii sunt obligati prin lege sa aiba certificatul de performanta energetica a cladirilor atunci cand vand sau inchiriaza un apartament sau o casa, contractele incheiate in lipsa acestuia putand fi anulate. Asadar, daca intentionzei sa-ti vinzi locuinta si ai nevoie de certificate energetice, apeleaza la un profesionist in domeniu: Roads Building Project, companie ce realizeaza proiecte la standarde inalte de calitate, eficiente din punct de vedere financiar si tehnic.

Roads Building Project emite certificate energetice in Timisoara pentru proprietarii de constructii civile, la receptia cladirilor sau la vanzare, respectiv inchiriere.

Certificate energetice-Documente obligatorii in vanzari si inchirieri de imobile

Potrivit noilor reguli, proprietarul sau administratorul unei cladiri sau unitati de cladire (apartament) va fi obligat sa puna la dispozitia potentialului cumparator sau chirias, anterior perfectarii contractului, o copie a certificatului energetic, astfel incat acesta sa ia la cunostinta despre performanta energetica a cladirii. Ce este certificatul de performanta energetica?

Certificatul de performanta energetica este un document tehnic cu caracter informativ care atesta performanta energetica a cladirii, precum si incadrarea cladirii intr-o clasa de performanta energetica. In cadrul documentului sunt detaliate caracteristicile constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia (incalzire, apa calda de consum, ventilare mecanica si iluminat artificial) rezultate din analiza energetica si termica, fiind valabil 10 ani de la data eliberarii.

Certificatul energetic se elibereaza pentru mai multe tipuri de cladiri care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse renovarilor majore. Acest tip de document se elibereaza si pentru cladirile aflate in proprietatea/administrarea autoritatilor publice sau a institutiilor care presteaza servicii publice.

Performanta energetica a cladirii se exprima printr-o nota de la 1 la 100, care este cu atat mai mare cu cat cladirea are o eficienta energetica mai ridicata.

Ce trebuie sa faci sa obtii certificate energetice?

Pentru certificarea energetica a unei cladiri, sunt necesare mai multe date, informatii si documente, pe care auditorul energetic la procura de la proprietarul cladirii, prin masuratori sau prin constatari la fata locului.

Proprietarul de cladire trebuie sa puna la dispozitia auditorului energetic urmatoarele documente: actul de proprietate, buletin sau carte de identitate, planul de executie al cladirii, planul cadastral al cladirii. De asemenea, acesta trebuie ofere auditorului informatii privind anul constructiei cladrii, structura peretilor exteriori, a planseelor si a terasei, ultimele reparatii la retelele de caldura, ultima spalare a radiatoarelor, facturile pentru utilitati, etc.

Pentru certificate energetice apeleaza la Roads Builing Project

Eliberarea de certificate energetice se poate efectua doar de auditori energetici autorizati care analizeaza actele constructiei si informatiile de la fata locului pentru a-si da verdictul  aspura clasei energetice de incadrare.

Roads Building Project dispune de auditori energetici autorizati cu experienta in domeniu. Acestia studiaza gradul de izolare, dimensiunile geometrice, instalatiile de incalzire si alti factori ce influenteaza nivelul consumului. In urma vizitei la constructie si a calculelor specifice, eliberam certificate energetice in Timisoara.

Pe langa acest serviciu, Roads Building Project iti pune la dispozitie si servicii de consultanta si proiectare in domeniul rutier. Proiectam autostrazi, drumuri europene, strazi, amenajam parcari si incinte, realizam studii de fezabilitate.

Pentru a consulta intreagul catalog de servicii Roads Bilding Project si pentru certificate energetice, acceseaza pagina noastra de interner si contacteaza-ne.