Nu riscati, folositi un detector gaz cu electrovalva!

detector gaz cu electrovalva

Orice posesor de centrala termica are asa ceva in casa lui, iar daca in multe cazuri acestea sunt functionale, inca mai exista posesori care dindiferite motive inca nu si-au instalat un detector gaz cu electrovalva expundandu-se pe ei insusi dar si pe cei dragi la un imens pericol. Suntem Expert Instal Group, iar in cadrul acestui articol vom discuta despre pericolele la care se expun cei care nu isi instaleaza un astfel de detector, si mai ales, ce trebuie sa faceti in cazul in care ati fost expusi unei cantitati (moderate) de monoxid de carbon sau gaz. Pentru inceput, trebuie sa spunem ca atat la magazinul nostru din Bucuresti, Sectorul3, Sos. Mihai Gravu, nr. 540 cat si pe siteul www.shop-einstal.ro va puteti alege un detector gaz cu electrovalva complet echipat pentru a va oferi siguranta de care aveti nevoie.

Motive pentru care este bine sa aveti un detector gaz cu electrovalva

In principiu legislatia din Romania obliga toti posesorii de centrale termice sa isi monteze un detector gaz cu electrovalva, insa asa cum multi s-au obisnuit, legea este facuta doar pentru unii, iar din acest motiv destul de frecvent au loc incidente neplacute cauzate de catre acumularile de gaz. Foarte multa lume considera prezenta acestui echipament ca fiind necesara doar pentru cei care au centrale termice, insa noi recomandam instalarea unui detector gaz cu electrovalva si in bucatariile caselor unde locuiesc batrani in special deoarece acestia, datorita varstei, au tendinta de a lasa gazul deschis din greseala.
Un astfel de detector nu numai ca emite un puternic semnal sonor in momentul in care depisteaza prezenta gazelor naturale in incinta, dar, prin intermediul electrovalvei, acesta poate inchide circuitul de alimentare cu gaz salvand astfel vieti, literalmente. Exista foarte multe tipuri de detector gaz cu electrovalva, plecand de la cele mai simple modele, pana la cele mai complexe care pot avertiza utilizatorul in cazul prezentei si a altor gaze periculoase, cum ar fi monoxidul de carbon.

Primele secunde conteaza in cazul prezentei de gaze naturale sau toxice in casa

Primul semn al unei intoxicatii cu gaze naturale este transpiratia si senzatia de “picioare grele” sau prezenta vertijului. Acestea sunt cauzate de lipsa oxigenului, iar daca nu sunt luate masuri din primele clipe, riscul agravarii situatiei este iminent. In functie de cantitatea de gaze (metan sau monoxid de carbon) decesul poate interveni chiar si in cateva minute, asadar, trebuie sa actionati cat mai repede. Daca nu aveti un detector gaz cu electrovalva, el nu functioneaza, sau in fericitul caz in care acesta a decuplat circuitul de gaz metan, nu aprindeti nici un bec, chibrit, lanterna (exceptie cea cu LED) sau orice ar putea produce o scanteie sau flama! Primul lucru este acela de a aerisi incinta cat mai bine, asadar, cum si dumneavoastra si cei din casa au nevoie urgenta de aer proaspat, deschideti larg geamurile si usile de la minim 2 camere si plasati toate persoanele (copii, femei, batrani) in dreptul geamului. In general pentru a elimina orice risc de incendiu, trebuie sa tineti toate geamurile si usile deschise pentru cel putin 30 – 45 de minute, timp suficient pentru a apela numarul unic de urgenta 112. Acest timp este mult mai scazut pentru cei care au detector gaz cu electrovalva.